Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A Moderna vakcinának milyen...

A Moderna vakcinának milyen mellékhatásai vannak?

Figyelt kérdés

Napokban mehetek Moderna oltásra. Váratlanul ért, nem sokat tudok a vakcináról, igent mondtam. De most, hogy utánaolvasok, nem sok információt találok róla, legtöbb cikk és írás a Pfizerral említi. Mindkettő mrns technológiával készült, lényegében hasonló, modernát nem kell olyan alacsony hőmérsékeleten tárolni, ennyit találtam.

De az oltottaknál miben fog eltérni? Akár a későbbi COVID elleni védekezésben, akár az oltás utáni mellékhatásokban?

Konkrétan most az oltások utáni mellékhatásokra vagyok a legkíváncsibb.

Ezért ha valakit ezzel oltottak, vagy ismer ilyen embert és tudja mit érzett, kérem írja meg!

Köszönöm!

(Igazából Pfizert akartam kapni, nem tudom érdemesebb lenne-e lemondani a Modernát és Pfizerra várni. Háziorvos szerint bár arra még várni kell, de nem sokat, azt mondta....)

2021. máj. 10. 09:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
15%
Majd kiderül pár év múlva.
2021. máj. 10. 09:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd el, jó oltás. Kisebb gyártási kapacitása van a cégnek, azért van belőle kevesebb
2021. máj. 10. 09:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Off

de komolyan nem értem az oltáselleneseket, főleg ezt a gyökeret nem, aki 9.36kor írta a magasröptű, tudományos elmélkedését. Ők visítoztak pár hete, hogy mindenki meg akarja őket hurcolni, meg rábeszélni az oltásra, erre ők jönnek térítgetni minden ilyen kérdés alá. Aztán meg megy az ostoba rinya, hogy jaj megint egy újabb intézkedés, korlátozás.

2021. máj. 10. 10:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én modernat kaptam, a férjemmel együtt.

A beadás semmi volt, nem éreztem semmit, aznap nem is volt semmi. Másnap kicsit izomláz szerű érzés volt a karomban, a férjemnek is, 2 napig tartott. Ez szerintem nem az oltás miatt volt, hanem a szúrás miatt.

9 nappal az oltás után nekem a karom, ahol meg lett szúrva, kicsit bedagadt és piros volt, viszketett és meleg volt a terület, de másnapra el is múlt.

Eddig ennyit tudok mondani, jövő héten kapjunk a második adagot.

2021. máj. 10. 10:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Pontosítok, mielőtt lepontoztok.

Ez szerintem nem az oltás miatt volt, hanem a szúrás miatt.

Itt arra gondoltam, hogy nem az oltóanyag miatt fájt az oltás helye, hanem azért mert be lett szúrva egy tű oda, valószínűleg ez bármelyik oltóanyag esetén így van.

2021. máj. 10. 10:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Google: moderna arm

Attól még jó, nekem a pfizer is bedagadt 2 napra. Anyósom nak meg tűz forró volt a karja pfizer után.

2021. máj. 10. 10:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Modernát kaptam, még csak az elsőn vagyok túl. A karom két-három napig fájt utána, főleg mozgatásnál, illetve nem tudtam azon az oldalon aludni egyáltalán. Az oltás helye jó nagy foltban bepirosodott és megdagadt (keress rá: "Moderna arm"; láthatsz egy csomó képet, milyen). Plusz másnap délutánra és estére belázasodtam, de ez csak egy fél napig tartott körülbelül, aztán lement teljesen. Más mellékhatást nem tapasztaltam egyáltalán.

Apukám is Modernát kapott korábban. Nála konkrétan semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Egyik oltás után sem. :)

2021. máj. 10. 12:26
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd el. Ez majdnem ugyanaz, mint a Pfizer, csak más lipidburokba van csomagolva az mRNS.
2021. máj. 10. 14:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is szerdán kapok Modernát, semmilyen okot nem tudok mondani, miért várnék tovább Pfizerre. Technológia azonos, hatékonyság azonos.

28F

2021. máj. 10. 17:53
 10/12 Alex Fly ***** válasza:
100%

Teljesen jó a Moderna. Gyakorlatilag minden paramétere szinte megegyezik a Pfizerrel.

Az oltás utáni fájdalomtól és egyéb, itt leírt reakciótól pedig nem kell félni: nem a szúrás vagy az oltás miatt alakul ki, nem is mellékhatás, hanem oltási reakció: az immunrendszer ilyenkor tanulja meg a védekezést a vírus ellen...

2021. máj. 10. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!