A pfizer oltás után extra erős menstruáció? Ügyeletre is kellett mennem. Ez normális? Ez most már így marad?
2 hónapja kaptam meg az oltást,előtte normális mennyiségű vérzésem volt. Most azonban szó szerint tócsa lett alattam,mikor lehúztam fürdésnél a nadrágom, minden véres volt, ömlött belőlem a vér, rengeteg vérrög is, és nagyon meg is szédültem.Hófehér voltam és remegtem. 1 napig így ömlött a vér, az always éjszakai betét fél óra alatt átázott.
Az orvos azt mondta,hogy én vállaltam az oltást, és előfordulhat ez.
Ragaszkodj ahhoz, hogy be legyen jelentve oltási mellékhatásként. Sajnos sokan nem jelentik be, mert vagy ők nem hiszik el, hogy az oltás miatt van, vagy az orvos beszéli be nekik.
Nem normális, és vannak rajtad kívül mások is, akikkel ilyesmi történt, bár leginkább vektorvakcinák után. Nem szabadna annyiban hagyni.
Nekem meg a covid fertőzés óta (november) erősebb kísérő tüneteim vannak menstruáció alatt. Fejfájás, erős szédülés.
Eddig nem voltak ilyenek.
Úgyhogy gondolom az oltastol is lehetnek.
@14: az, hogy eme általad idehányt karakterhalmazban nem tudtál egyetlen értelmes mondatot leírni, a te egyéni problémád.
Az, hogy a GyK-n (és főleg ebben a témakörben) mindig megjelenik valaki, aki az értelmes hozzászólás helyett csak kötekedni tud és azt élvezi, ha ehy értelmes társalgás helyett flamewart tud generálni, már kezdem megszokni.
Az, ha valaki csak a témában mutatkozó elképesztő tudatlanságának elefáncsonttornyából letekintve szerinte szellemes, ám ordítóan ostoba megjegyzésekkel illeti azt, aki nem vallja az ő csakély tudatának téveszméit, még valahol szóraloztató.
DE az, ha valaki egy kétségbeesett, egészségéért aggódó hölgy ez miatt feltett kérdésébe is képes beleböfögni az idióta megjegyzéseit, az számomra olyan mélyen van az alapvető tisztesség és emberi együttérzés legelemibb szintje alatt, hogy kifordul tőle a gyomrom.
Büszke lehetsz magadra!
"Az orvos azt mondta,hogy én vállaltam az oltást, és előfordulhat ez."
Azért ez milyen aljas dolog? Mindenhonnan azt hallja az ember, hogy oltatni, oltatni, oltatni, közben mivel tesztfázisban vannak a vakcinák, senki se tudja biztosra, hogy mit fognak okozni! Menstruációs zavarokról szó sem volt eddig. De honnan is tudhatták volna, amikor most tesztelik az embereken? Mi más fog még előjönni később?
46 éves barátnőmnek tavaly novembertől elmaradt a vérzése. Februárban elment a nőgyógyászhoz, aki megállapította, hogy mindkét petefészke teljesen elsorvadt, a méhnyálkahártya szinte észrevehetetlen vastagságú volt.
Az orvos mondta, hogy ez klimax, ne is számítson több menstruációra a jövőben.
A menopausa összes tünetét átélte hónapokig, napi 40 hőhullám, amitől úgy leverte a víz, hogy ruhát kellett cserélni, alvászavara, hangulatingadozásai voltak.
Áprilisig így is maradt, amikor is 4-én megkapta a Pfizer oltás 1. adagját. Ettől kezdve csökkentek, pár nap múlva pedig teljesen elmaradtak a klimaxos tünetek. Április 16-án elkezdett menstruálni (így fél év kihagyás után), 4 napig nagyon erős vérzése volt görcsökkel (napi 4 Cataflammal is görcsölt), és korábban sose látott méretű véralvadékok távoztak belőle. Azóta még egyszer megjött neki, az előbb leírtakhoz hasonló tünetekkel.
Nemsokára megy a nőgyógyászhoz, hogy vizsgálja meg és magyarázza el, hogy tudtak hirtelen így berobbanni azok a teljesen sorvadt petefészkek az oltás után.
Mi van a vakcinákban, hogy beleavatkozik a hormonháztartásba?
Egy barátomat (23 éves) múlt hét előtti szerdán beoltották a kínai vakcinával, és 2 napra rá elkezdett gennyes váladék szivárogni a péniszéből, ami azóta is tart. Egyre jobban folyik belőle (egész nap, éjszaka is), körbe van tekerve a pénisze zsebkendővel, és már olyan fájdalmai vannak, hogy csak gyógyszerrel tud aludni.
Elmondása szerint olyan érzés, mintha satuba szorították volna a péniszét. Nővel nem volt az utóbbi időben, ezért a nemi betegség kizárva. Ennek ellenére az urológiáról a nemibeteg gondozóba zavarták, keddre kapott időpontot.
Esetleg felfázott pont oltás után? Nem tudom, hogy férfiaknál mi a felfázás tünete, mindenesetre azt mondta a srác, hogy soha életében nem volt még ilyen baja, meg van ijedve nagyon.
Azért ezek elég durva dolgok, és szinte mindenki azt mondja, hogy nem az oltástól van. Honnan tudják, hogy nem? Nem is ismerik az illetőt, az oltásról sz...rt se tudnak, csak amit a kormány és a média elhitet! Hogy állíthatja bárki ilyen magabiztosan, hogy az ilyen-olyan problémák nem az oltástól vannak?
Egyébként is egyre több nő jelzi, hogy az oltás után teljesen felborult a ciklusa, 60 évesen visszajött neki a menses, stb. Ez azért már nem lehet véletlen. Túl sok eset van ahhoz, hogy véletlennek mondhassák.
És a legrosszabb, hogy senkit se vonhatsz felelősségre, el is vérezhetsz és nem tudnak veled mit csinálni, mert nem ismerik a baj forrását se. Lehet, hogy a végén csak a méheltávolítás fog segíteni.
Belőlem hormonzavar miatt hosszú évekig folyt minden nap a vér (havonta 5-6 napig ömlött, görcsölt és marhamáj méretű/kinézetű alvadékok távoztak), majdnem meghaltam a folyamatos vérszegénység és oxigénhiány miatt, fulladásos rohamaim voltak naponta többször, semmi erőm nem volt, és semmit se csináltak velem.
Felírt gyógyszerek nem segítettek (Esmyát ajánlotta az orvos nagy hévvel, hogy milyen jó, pár évig szedtem, aztán betiltották mert károsította rengeteg nő máját, utólag derült ki hogy az enyémet is).
60 ezer forintos spirált ajánlgatták, ami a visszajelzések alapján több kárt okozott, mint hasznot, ezért nem kértem. Még 44 évesen is túl fiatalnak tartottak a méheltávolításhoz, nem engedélyezték.
Addig húzták, halasztották, míg a végén elrákosodott a méhem és 5 órás műtéttel távolítottak el mindent, ami ott volt.
Nem akarlak elkeseríteni, de a problémáddal valószínűleg nem fognak tudni mit csinálni. Reménykedjünk, hogy idővel normalizálódik a helyzet.
Próbáld ki a Lady Ciklus nevű gyógyteát (DM-ben lehet kapni), napi két bögrével a mensi előtt és alatt, én is azt ittam, és valamennyit segített még az elején.
Hogy lenne már oltási reakció egyébként? Oltási reakció az,ha fáj a karod. Hőemelkedés,gyengeség,fejfájás 1-2-3 napig.
A vérzészavar nem reakció az oltásra ,hanem egy nem kívánt mellékhatás..
Nagyon idegesítő,hogy azért mert az igazságot (lehetnek mellékhatások és senki nem vállal értük felelősséget,csak széttárja a karját) nem akarják emberek elfogadni elbagatellizálják mások problémáit .
Majd ha a te heréid megduzzadnak,esetleg egész nap áll a f.szod kedves Alex Fly, akkor hajtogasd,hogy ez egy reakció,nem mellékhatás.
@19: pedig reakció. Az oltás után rendesen dolgozik az immunrendszer, ami okozhat ilyen panaszokat.
Exnejem ehyszer esett egy nagyot, darabokra törte a combcsontját, azonnali műtét, stb...
Másnapra (időponton kívül) olyan vérzése lett, mint a Niagara. És nem egyedi eset, többektől hallottam, hogy műtétek, balesetek után ugyanez volt a helyzet. Egész egyszerűen egyes esetekben így reagál a szervezet az erős stresszre - márpedig az immunreakció annak számít.
@18: nem a szakterületem, csak a hozzátartozók tapasztalatait említettem; szóval nem tudok ilyenről.
De a posztban szereplő Comirnaty sem gyógyszer, önmagában közvetlenül nem befolyásolja a szervezet működését. Ami a beadása után történik, az a szervezet működésének következménye - mire ezek a tünetek jelentkeznek, már régen nincs a szervezetben - az mRNS-oltások lényege, hogy egy lipidbe burkolt szekvencia a sejtekbe kerülve a tüskefehérje termelésére készteti azt - valahogy úgy, mint ahogy a fertőzés után a vírus a saját másolatainak előállítására használja), viszont ez rövid idő alatt magától lebomlik (ezért kell mélyhűtve tárolni). Ami ezután történik, az az immunrendszer reakciója a tüskefehérjére. És addig tart, amíg meg nem tanulja annak eliminálását...
Szóval ez nem összehasonlítható a gyógyszereknek a szervezet működését közvetlenül befolyásoló hatásával...
Szóval a vakcina után még 2 hónappal is fennálló vérzészavar az egy normális oltási reakció egy (általában) felsőlégúti megbetegedést okozó vírus elleni vakcinára.
Jár a taps ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!