Miért van a pfizer meg a moderna oltás ennyire felhypeolva?
A Sinopharm a 60+ korosztályoknak gyenge védelmet nyújt, a második oltás után is sokan fertőződnek meg és köztük halálesetek elfordultak.
Ezzel szemben a Pfizer és a Moderna minden korosztálynak védettséget biztosít, esetleges fertőzés esetén se kerül senki kórházba. Nem véletlenül oltják a 18 év alatti korosztályt a Pfizerrel.
Kevesebb a kizáró tényező. Én Szputnyikot kaptam, teljesen jó nekem, de a párom pl. olyan betegséggel él ami miatt neki nem megfelelő se a Sinopharm, se az Astra, se a Szputnyik. A kezelőorvosa csakis az mRNS vakcinákat ajánlja neki.
Akiknél pedig nincs ilyesmi egészségügyi oka, azoknál az ok lehet az, hogy nem bíznak Oroszországban/Kínában, illetve hogy tartanak attól hogy nem utazhatnak majd a "keleti" vakcinákkal.
Engem csak az zavar, hogy emiatt olyanok nem jutnak hozzá hónapok óta, akik mást nem kaphatnak. Szerencsére nálam a hematológus rábólintott az AstraZenecára, de sokakról tudok, akik január óta várnak Pfizerre vagy Modernára, mert más nem kaphatnak.
#1: AstraZeneca is EU által elfogadott, elfogadják utazáshoz.
#3: A Sinopharm valóban nem idősekre lett tesztelve, de az AstraZeneca náluk is hatásos, és biztonságos. Illetve náluk akár a Szputnyik is szóba jöhet
A fiatalkorúak még csak azért kapnak Pfizert, mert egyedül ök tesztelték azon a korosztályon, így egyelőre egyedül nekik van rá engedélyük, ennyi az oka, nem több, és nem kevesebb. A 100% kórházba kerülése elleni védelmet az AstraZeneca és a Szputnyik ugyanígy biztosítja, ahogy a 60 alattiaknál a Sinopharm is.
#6, Sőt, Pfizer után haltak meg a legtöbben koronában.
Persze. Mert a betegeket, fogyatékosakat, időseket, krónikus betegeket ezzel oltották. Nyilván arányában többen haltak meg közülük, mint a fiatalabbak közül. Nem a kormány táblázatát kéne nézegetni, aki a saját bizniszét (kínai förtelem) akarja keresztül nyomni, ha kell az a népnek, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!