Miért akar mindenki Pfizer vakcinát?
A helyzet az, hogy egyik vakcina sem 100%-os, viszont mindegyik megvéd az elhalálozástól. Továbbra is szállítunk kórházba két oltás után covidos betegeket, de nem az intenzívre. Immunrendszerre válogatja,hogy ki hogyan reagál rá, a vakcina rásegít.
Aki akarja oltassa magát, nem hal bele, aki meg nem, az meg ne.
Röviden ennyi a gyakorlati tapasztalat mindenféle média és politikai befolyástól függetlenül.
Mi a kínait választottuk. A jól begyakorlott hagyományos módon készül. A biológiai ismereteim alapján várhatóan ez ad leginkább védelmet a mutációkkal szemben.
Most, hogy már nagyon sok embert beoltottak, lehet számolni az oltások hatásosságát. Utána számoltam az interneten található táblázatok alapján. Mindegyik hatásossága 99.99 százalék felett van, ami már a hétköznapi életben elfogadott biztosként. A szputnyik áll az élen, 99,9999 százalékkal, a kínai kicsit gyengébb, "csak" 99,999 százalék, a Pfizer a sor végén 99,99 százalékkal abban, hogy valaki az oltás ellenére belehaljon a Covid-ba. Abban, hogy valaki az oltás után megbetegszik Covid-ban ugyanez a sorrend, csak egy 9-essel rövidebb.
A saját tapasztalatok:
A környezetemben nem ismerek olyant, akinek bármilyen problémája lett volna a kínaitól. Sem a családban, sem az ismerősök között. Van két asztmás és egy fém allergiás a családban, ők a szputnyikot választották a körzeti orvosuk tanácsára, semmi panaszt nem okozott nekik sem.
A feleségem fél évvel az oltás előtt átesett a covid-on. Nagyon beteg volt, 9 napig tartó közel 40 fokos lázzal, és azért került kórházba mert nem evett, nem ivott, infúzióban kellett táplálni. Én elkaptam tőle, lázam nem volt, csak az az ízérzékelésem elromlása volt a tünet. A volt feleségem is átesett rajta, kicsit köhögött, de nem volt semmilyen más tünete.
Mindhárman a kínait választottuk, és megcsináltattuk a tesztet második oltás felvétele után 3 héttel, hogy mennyi az ellenanyag a vérünkben. A feleségemé 6600, a volt feleségemé 2300, az enyém 1900. (referenciatartomány > 0,8) Vagyis erősen védve vagyunk a Sinopharmnak köszönhetően. Az is látható, hogy aki súlyosabb tünetekkel esett át a víruson, mint például a feleségem, az sokkal jobban védett.
#18: Az összeesküvés elméleteket hagyjuk meg másnak.
Az oltás nem kötelező, de egyfajta biztonságot ad: nem halsz bele, ha elkapod könnyebben vészeled át. Egy jó immunrendszerrel rendelkező 1 hét alatt meggyógyul belőle mint a környezetemben jó páran, ennek ellenére javaslom a vakcinát azoknak, akik félnek és biztosra akarnak menni.
(Én sem vagyok beoltva.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!