Miért tartanak sokan az AstraZeneca oltástól, amikor a fogamzásgátló, vagy maga a covid mérföldekkel nagyobb eséllyel jár vérrögképződéssel?
#11 szerintem csak kérdezz meg pár nőt hánynak csinálták meg fogamzásgátló előtt....
Egyébként meg az astratol nem a leidenesek kaptak trombozist hanem a trombocitopeniasok.
A fogamzásgátló kockázata már nem üti meg az ingerküszöbüket. Nem azért, mert kisebb, hanem azért, mert a fogamzásgátlót régóta nagyon széles körben használják, és ettől úgy érzik, "csak nem lesz tőle nekem sem bajom". Egészségtelen életmódnál kb. ugyanez.
Az oltás új, és hiába jóval kisebb a kockázata, az újdonságtól való félelem miatt felnagyítva látják, úgy érzik, "mi van, ha pont én leszek az a negyedmillióból egy?".
Inkább pszichés reakció ez, nem érdemes mögötte racionális indokot keresni. Ilyen eltúlzott, vagy akár indokolatlan félelmek mindannyiunk életében vannak. Mint mikor anyám szerint sötétedés után (de csakis sötétedés után) minden vonat hirtelen nagyon veszélyes lesz, mert olyankor utaznak rajtuk a rablógyilkosok, normális ember meg már egy sem. Akkor sem, ha télen este 6-kor megy az a vonat. :)
FOMO egy dolog is.
Ebben az országban alkohol, cukor, snack, dohányzás teljesen rendben van pláne is, ha függő lett és az eü terheli le már vele. Gyógyszerfüggőségről nem is volt szó. Ideges vagy itt a bogyó a nénike vagy a Google ajánlásával.
Na van sok féle csoport. Legalább lesz adat róla másoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!