Csak engem háborít fel a tegnapi tömees Pfizeres oltakozás?
Betegségem révén, sajnos Pfizert vagy Modernát kaphatok. Jelenleg egyikből sem volt raktáron, ma pedig hiába vártam ki a sort, sajnos nekem már nem jutott. Ehhez képet teljesen egészséges fiatalok lenyúlták az oltóanyagot, miközben nekik csak a bulizáshoz kell a vakcina.
Szerintetek mikor lesz a következő száálítmány?
Nekem volt egy szemműtétem, ami miatt most csak étellel vehetek magamhoz vitamint... stb, nem tudok alapbetegségről, de hajlamom többre is lehet. Honnan tudjam, hogy egy adott oltóanyag, ami kevésbé élvez bizalmat, és nem esett még át minden vizsgálaton, amin a több bizalmat élvező már igen, nem robbant be valamit váratlanul?
Ne haragudj, kezeltek már félre, mai napig viselem a negatív következményét, az egészségemmel nem játszom. Nem bulizni akarok.
#25: Mint írtam, a kezelési ciklusomhoz kell időzítenem az oltásokat. Minden három héten kettő nap van, amikor oltható vagyok. Ráadásul most Orbán megmondta, hetekig nem lesz! Semmi garancia nincs rá, hogy június elején megkapnám. Ha az Astrát beadják, akkor az ismétlőt kérelmezem hat hétre, ha engedik, sima ügy...
#26: Olvastad a legfrissebb kutatási adatokat is? Beazonosították, mi okozta a vérrögképződési eseteket. Eddig nem tartottam tőle, mivel minden este vérhígítóval injekciózom magam, úgy voltam vele, "ide nekem az oroszlánt is".
És igen, tudom, nagyon ritka esetekben fordul elő, de mint írtam, benne vagyok az érintett csoportban. Ráadásul ezt az alacsony vérlemezke szám melletti rögképződést több esetben pont a heparin tartalmú vérhígító indítja be, amit én is szúrok magamnak.
30-as: akkor te soha, semmivel kapcsolatban nem hozol döntést az életben? Nem választasz sonkát, mert nem vagy állattenyésztő / hentes, nem hoztál döntést lakásfelújítással kapcsolatban, mert nem vagy építészmérnök, nem vettél autót mert nem vagy autószerelő, nem veszel állatot, mert nem vagy állattenyésztő / állatorvos, nem választasz facsemetét, mert nem vagy kertészmérnök stb.
Az ember dönt azok alapján az információk alapján, amihez hozzájut, és ez így helyes. Minden oltásban van kockázat, és nem lehet ezt senkire rákényszeríteni. Az kell, hogy mindenki elmondhassa magáról, hogy "igen, ezt a kockázatot én vállaltam", főként, hogy akár az élete is múlhat rajta.
#33:
Hány védőoltást kaptál az életed során? Vannak gyermekeid? Ők hány oltást kaptak?
Hány esetben néztél utána a hatékonyságának, a szövődményeknek? Hány esetben tudtad, hogy melyik gyártó vakcináját adják be? Bevallom, én egyszer sem.
Nem, ez nem olyan, mint az autóvásárlás!
Honnan tudod, melyik a jobb? Amelyiknek jobb a marketingje?
Tudod, hogy állapítják meg a hatékonysági mutatót?
Meg tudod mondani, mitől jobb az egyik, mint a másik? Csak mert még ezirányú kutatási adatok nincsenek...
Sokan a kínait szidják. Én nem kaphatom a betegségem magam. De igaz, a kínai cipök szarok, de orvostudományban nagyon komoly ország, komoly múlttal. Ráadásul az elölt kórokozós vakcina a lehető legismertebb, legrégibb technológia.
Vagy ott az orosz. Ugyanaz az élve, mint az AdtraZenecának. Csak az Astrában csimpánz adenovírus van, az oroszban emberi. Miért jobb a csimpánzé, mint az emberi?
Csak pár kérdés, ami eszembe jutott...
Laikusként neten böngészve, én úgy gondolom, nem szerzek annyi tudást, hogy ebben jobb döntéseket hozzák, mint az orvosok, vagy kutatók. De mivel beteg vagyok, így hallgatok a kezelőorvos óra. Azok közül, amiket megkapjátok, felveszem az elsőt, amihez hozzájutok.
4#
Én vagyok a 3-as sajnos sokan lepontoztak. Sajnálom a helyzetet amiben vagy, remélem minél hamarabb megkapod az Astrat és felgyógyúlsz a daganatos betegségedből is!
Valóban nem értem én sem miért annyira fontos a 16-18 éves korosztály de biztatok mindenkit, hogy OV szerinti hetek helyett a 24.hu leírta, hogy nem kell annyit várnotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!