Azok az ismerőseim is regisztráltak, akik eddig azt hangoztatták népirtás folyik, mi történt velük?
Chipet kapunk, stb.
Ezek az ismerőseim most posztolják, hogy regisztráltak, meg oltassatok ti is, meg megkapták már az oltást. Minek a hatására változott ez meg bennük/bennetek?
"8-as, nincs időm pontról-pontra megcáfolni az érveidet, csak összefoglalom: mind téves."
Mi a tévedés abban, hogy a nyilvános halálozási statisztikában kb 10% a 70 alatti makkegészséges ember? Ezt cáfold, ha tudod, és ne fogd az időhiányra.
#11 Nem 8-as vagyok. Tehát neket tökéletesen elfogadható, hogy a halottak 10%-a 70 év alatti makkegészséges ember? Tehát a 26 ezerből 2600-an úgy haltak meg covidban, hogy nem voltak idősek, nem volt alapbetegségük, és saját hitük szerint makkegészségesek voltak. Ez így nagyon f@sza? Nem is tudom... Nekem annyira nem.
Ez azt jelenti, hogy fiatalként, egészségesként 10%-od van rá, hogy ha súlyosak a tüneteid, akkor belehalsz. Fincsi arány ez...
#12 Nem mondtam hogy fincsi, nem mondtam hogy jó arány, annyit mondtam, más betegségeknél vagy akár oltásnál is lehet ilyen nem várt reakció.
Amit mondok, a következő: Azt szeretném, ha én optimistán a 90%-ba sorolom magam, azért ne váljak másodrangú állampolgárrá, egyáltalán ne legyen téma, hogy van-e oltásom vagy nincs.
#12 Még egy kis matek: Az a 2600 nem 26000 esetből történt, hanem több mint egymillióból.
Azaz egészséges fiatalként kb 0,3% esélyem van meghalni.
#14 Oltással meg 0,0001% Plusz ehhez hozzáteszem, hogy oltottként nagyságrendekkel kevesebb vírust ürítesz, mint tünetmentes ferrtőzöttként. Azt bevállalod, hogy egy olthatatlan krónikus beteg, egy egyelőre még nem oltható gyerek, kismama a te általad kilehellt vírus miatt lesz beteg? Én ezt az esélyt is szeretném minimálisra csükkenteni.
Plusz a SARS fertőzés hosszú távú hatásait már ismerjük. A covid ennek a tesója, és már statisztikailag is látszik, hogy azok, akik enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen átestek a fertőzésen, azok is beszerezhettek a covid "jóvoltából" helyes post-covid szövődményeket. Véérögösödés, trombózis, tüdőembólia, tüdőfibrózis, szív izom-, behártya gyulladás, érgyulladás, veseelégtelenség, vesegyulladás, központi idegrendszeri probémák, emiatt keringési problémák, és még hosszan sorolhatnám. A covid tüdőgyulladás csak a jéghegy csúcsa. Azért az nem véletlen, hogy a Korányi már üzemelteti a post-covid ambulanciát. Ha a vírust legyőzzük, akkor jön a romok "eltakarítása", a felsorolt betegek akár élethosszig tartó utókezelése. És ha félsz egy szuritól, akkor elmondom, hogy ezeknek a betegeknek heti vagy napi rendszerességgel adnak injekciókat, infúziót, és a vakcináknál sokkal durvább gyógyszereket.
Ezt is gondold végig...
"Azt bevállalod, hogy egy olthatatlan krónikus beteg, egy egyelőre még nem oltható gyerek, kismama a te általad kilehellt vírus miatt lesz beteg?"
Ez egy értelmetlen érzelmi zsarolás. Aki attól fél, hogy egy "szemét oltatlan" lefertőzi, az oltassa be magát, vagy maradjon otthon. Kismamákat is oltanak már, gyerekekre pedig végképp nem jellemző a súlyos tünet.
Eszem ágában sincs ilyenen rágódni, főleg, hogy egészséges vagyok, pedig kellett járnom dolgozni, vásárolni az elmúlt egy évben is. Voltam Covid kontakt is és mégse sikerült elkapnom, de még influenzás se voltam az idén.
Na szép napot, jó rettegést nektek, megyek végiggondolni az itt olvasottakat, csak még előbb gyorsan 2-szer meghalok Covidban meg trombózisban.
#16 " az oltassa be magát, vagy maradjon otthon. Kismamákat is oltanak már, gyerekekre pedig végképp nem jellemző a súlyos tünet."
Van egy rakás krónikus beteg, akit a betegsége miatt nem lehet oltani még Pfizerrel sem. (Pl súlyos allergiások...)
Oltári tévedés, hogy gyerekekre nem lehet súlyos következménnyel a fertőzés! Nézd meg a Heim Pál kh oldalán, de más gyemrekgyógyászati oldalakon, hogyan nyilatkoznak erről. Gondolom, nincs gyereked. Ha van, akkor nem érdekel, hogy esetleg kórházba kerül?
A kismamákat csak a második trimesztertől lehet oltani. Aki épp most van az első trimeszterben, azt nem oltják itthon. Ők a terhesség miatt alacsonyabb immunreakció szinten vannak, veszélyeztetebbek, mint a nem állapotosak.
Úgy látom, téged csak az érdekel, hogy te (eddig) nem lettél beteg, a több körülötted élő ember magasról le vna tojva. Vagy meghalnak, vagy nem, neked mindegy. Értem.
Akkor be is fejezhetjük a beszélgetést, mert ezzel a gondolkozással semmilyen szinten nem tudok és nem akarok azonosulni.
Nem kívánom,hogy saját bőrödön tapasztald a betegséget, már csak azért sem, mert szerintem még abból sem tanulnál. A környezetedben élőket sajnálom, hogy ilyen szociopatával kell együtt élniük.
A környezetem köszöni, jól van. rRendszeresen kontaktálom az oltott és oltatlan rokonaimat is. Senki nem retteg tőlem és senki nem rágja a fülem, hogy oltassak, ahogy én se senkiét, hogy ne tegye.
Nem mondtam, hogy gyerekekre nem lehet súlyos a fertőzés, azt mondtam nem ez a jellemző.
De most már tényleg mennem kell; végiggondoltam és veszek egy kereplőt meg sárga csillagot is kell még varrnom a ruháimra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!