Mi a teendő, ha a covid-19 gyorsteszt pozitívat jelez?
1/14 A kérdező kommentje:
Vagy nem fogadja el a gyorstesztet és elküld Pcr tesztre? Oda nem akarok menni, mert nem akarom hogy idegenek kotorásszanak a számban...
Bemenned biztosan nem kell. Egyébként az otthoni teszt adhat fals pozitív eredményt, sok ilyenről hallottam a környezetemben.
Ha meg tudod oldani az önkéntes karantént, akkor nem érdemes bejelenteni.
De ha dolgozol, akkor igen. Aztán a doki eldönti, rád küldi-e a tesztelőgárdát, vagy pedig csak saját hatáskörében rendel el karantént teszt nélkül.
Mindenesetre ha felmerül a gyanú, maradj otthon, ne fertőzz el másokat!
2021. ápr. 20. 19:45
Kérjél még, aztán addig csinálod, amíg nem lesz negatív.
2021. ápr. 20. 20:59
Milyen gyorsteszt? Mert ha az antitest teszt pozitív, amit vércseppből kell csinálni, és csak az IgG jött ki, akkor teendő nincs, örülsz, hogy védett vagy. Ha az IgM is pozitív, akkor viszont tesztet kell kérni, hogy kiderüljön, aktuális vagy nemrég elmúlt fertőzés miatt van-e.
Ha antigén teszt volt, amit orrból/szájból vett mintával vagy nyálból csinálsz, akkor persze maradj otthon, mert fertőzöl, és szükség szerint (pl. táppénz miatt) konzultálj a háziorvossal. Ezek extrém ritkán adnak hamis pozitívat.
2021. ápr. 20. 21:17
"Ezek extrém ritkán adnak hamis pozitívat."
Az antigén tesztek csak a tünetek megjelenése után adnak pontos diagnózist. Ha semmi bajod sincs és úgy csinálsz tesztet 30% az esélye hogy pozitívat mutasson
2021. ápr. 20. 21:40
#5, már feltéve ha amúgy fertőzött vagy. Mert ha tényleg nincs semmi bajod, nincs benned vírus, akkor negatív lesz. Ha ekkor lenne pozitív, az lenne a hamis pozitív, ami tényleg extrém ritka (biztosan vannak hibás gyártmányok).
2021. ápr. 20. 21:50
Még a csapvízre is pozitív lesz.
2021. ápr. 20. 23:14
#7, mert nem csapvízzel kell használni. Ha a saját reagensét öntöd rá, de nem fertőzött mintát keversz bele, úgy negatívat ad. Saját tapasztalat, antigén tesztből is több mint 20-at elhasználtunk a családban, összesen 3 pozitív lett, és ők tényleg fertőzöttek voltak.
2021. ápr. 20. 23:23
Ja,mert legyártanak 10 darabot,abból legyen 2 pozitív alapból ha vizet kap,és akkor annyira nem gyanús. Jajj hogy ennyien halnak meg. Akkor miért nincs 1000 temetés naponta?Ne vicceljünk már.
2021. ápr. 20. 23:39
Szerintem sima víztől mind pozitív lesz, bár nem próbáltam, csak videót láttam róla. De nálunk egy hamis pozitív se volt, szóval a te arányaid tuti rosszak. Akié pozitív lett, annak ronda tünetei is voltak/lettek, tüdőgyulladás, rossz vérkép stb., az egyiküknek kórházi tesztje is pozitív volt, meg eleve kontaktjai voltak egy olyan családtagnak, akinek a pcr-je is pozitív volt. Végigment a családon a vírus, akkor lettek pozitívak. Mikor ettől a csoportos megbetegedéstől függetlenül teszteltünk, az mind negatív volt.
2021. ápr. 20. 23:45
További kérdések: