Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid esetében melyik az erősebb?

Covid esetében melyik az erősebb?

Figyelt kérdés
Mikor jegyzi meg jobban a szervezet a vírust (vagyis mikor képződik több memóriasejt) ha beoltják az illetőt, vagy ha a szervezet megkűzd a vírussal?
2021. ápr. 20. 05:54
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
43%
Oltás.
2021. ápr. 20. 07:38
 2/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Megindokolnád?
2021. ápr. 20. 08:01
 3/37 anonim ***** válasza:
67%

Merkely mondta azt hiszem, hogy az oltás jóval erősebb immunválaszt vált ki, mint maga a fertőzés. Ez lehet akár több 100x-os.

De persze minden szervezet más, a vakcina típusa sem mindegy.

2021. ápr. 20. 08:10
 4/37 anonim ***** válasza:
70%
És miért vált ki erősebb immunválaszt?
2021. ápr. 20. 08:12
 5/37 A kérdező kommentje:
Én azt olvastam valahol (csak most nem találom az oldalt) hogy egy külföldi professzor szerint erősebb lehet az imunnválasz azoknak az egyébként egészséges emberek esetében akiknek a szervezete "élesben" kűzdött meg a vírussal, mert a szervezet jobban rá volt kényszerülve a védekezésre. Persze ez csak egy vélemény azért is tettem fel a kérdést, hátha olvassa egy szakmabeli is.
2021. ápr. 20. 08:35
 6/37 Mr.Q77 ***** válasza:
67%

Az oltás azért "jobb" mert ott egységes megtervezett dózist kapsz (persze a szervezet reakciója egyénenként változó), míg a természetes immunitásnál nagyban függ hogy milyen "dózist" kapott az egyén, épp csak pár vírus támadta meg amit tünetmentesen átvészelt a szervezet épphogy csak aktivizálódott, vagy egy szélsőséges mennyiségű vírust sikerült "benyelnie" amire erősebb immunválasz volt a reakció.

Csak laikusként gondolkodtam, lehet hogy természetes úton bizonyos esetekben erősebb az immunválasz ez teljesen normális (viszont páciens is jobban megszenvedte) mint ha ugyanaz az egyén oltást kapott volna, de összességében társadalmi szinten nézve az oltásokkal kiváltott immunválasz stabilabb erősebb szerintem.

2021. ápr. 20. 13:24
 7/37 anonim ***** válasza:
33%
Kolléga elkapta, rájátszott hogy táppénzre mehessen, ezt kb 20an megcsinálták. Faterom meg kovidosan, erős tünetekkel ugyan úgy dolgozott...ennyit az egészről aki még mindig fél az hülye
2021. ápr. 21. 13:38
 8/37 anonim ***** válasza:
70%

Okos vagy 7-es, gondolom, aki gépen fekszik az is csak nem akar dolgozni.

Örülj, hogy apád megúszta, sokan nem ilyen szerencsések.

2021. ápr. 21. 14:15
 9/37 Mr.Q77 ***** válasza:
26%
7-es még 1 év után se érti mi ez az egész mi a probléma, és sajnos sok "7"-es van.
2021. ápr. 21. 15:12
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
9.Hát,hogy mi ez az egész, szerintem te sem tudod.
2021. ápr. 21. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!