Második hullám után magától végetérhet a járváynveszély, mint nagyon sok másik járvány esetében?
A spanyolnátha szerintem az átfertőzöttség miatt fulladt ki, azt tényleg nagyon sokan kapták el. A SARS esetén a betegek elkülönítése, kiszűrése állította meg a járványt (annál a vírusnál nem volt jellemző, hogy tünetmentesen fertőzzön valaki). Az ebola ellen meg elég a szokásos normál higiénia, amit még Afrikában is képesek kb betartani, ha épp nincs polgárháború.
A koronavírusra úgy gondolj, mint egy extrás náthára, ami viszont sokkal nagyobb eséllyel okoz a betegben maradandó kárt vagy halált. A náthavírusok is folyamatosan keringenek, és akkor lesznek többen betegek, ha éppen jobbak a nátha terjedési feltételei.
Én úgy tudom, erre nincs bizonyíték. Csak kórházban ápolt eseteket dolgoztak fel, akikre eleve sokkal súlyosabban hatott a vírus, mint egy átlag emberre. A szívkárosodás pedig közel sem biztos, hogy tartós.
Viszont az azért nem olyan meglepő, hogy egy idősebb ember amikor ágynak esik, akkor szisztémásan is károsodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!