Nem gondolnak arra az emberek, hogy a sok COVID oltástól kialakul majd sok embernél pl. az autoimmun betegség?
Nem, az allergiás rohamok nem válthatnak ki autoimmun betegséget, ugyanakkor ritkán jelezhet már kialakult autoimmun betegséget (ezen betegségcsoportba tartozó betegségek kis százalékát).
Egyébként a kérdésből is látszik, hogy azt se tudod, miről beszélsz. Az autoimmun egy gyűjtőfogalom, nem pedig egy betegség. Autoimmun betegségek során a szervezet amúgy egészséges sejtjei támadást indítanak a szervezet valamely része ellen. Mellesleg több, mint 80 féle autoimmun betegséget ismerünk, egyik sem olyan eget rengetően gyakori, viszont ide tartozik a relative gyakori cöliákiás gluténérzékenység is.
A legtöbb oltás után lehetséges mellékhatás (statisztikailag nagyon-nagyon ritka) egy bizonyos perifériás idegrendszeri, motoros idegeket érintő autoimmun betegség, a Guillain-Barré szindróma, de mint említettem, ez tényleg ritka.
Természetesen senki sem tudja, mit válthat ki, kiből az oltás, de nem kell mindenben ilyen mértékig a rosszat látni, főleg, ha valaki ennyire nem ért hozzá.
Ahhoz már tényleg elég butának kell lenni, hogy azt higgyük, a leukémia során a szervezet maga ellen fordul. A leukémia (Pontosítva: leukémiák) alatt több rosszindulatú daganatot érthetünk: krónikus, akut, ezen belül limfoid, mieloid.
Szóval, ha laikusként bele szeretnél ebbe mélyedni, ajánlom az alapfokú biológiai ismeretek elsajátítását, valamint ezen téma tanulmányozását.
Magam sem vagyok teljesen oltáspárti, viszont maximálisan tiszteletben tartom azokat, akik más álláspontot képviselnek, szemben azokkal, akik a mínuszos IQ-juk mögé bújva kürtölik világgá, az egyébként tudományos (azon belül is biológiai) tényekkel szembemenő, elméletnek sem nevezhető baromságaikat.
Találkozunk '25-ben!
Utolsó én pl. tudom bizonyítani, hogy maradandó ekcémám lett egy antibiotikumtól. De ezt senki nem ismeri el nekem. Az IQ-m nem negatív, hanem a társadalom nézi hülyének azt, aki már megtapasztal dolgokat, de nem mondhatja ki, mert a tudomány hülyének titulálja. Itt tartunk a 21. században.
Az a baj, hogy orvosoknak sincs halvány fingjuk az emberi szervezetről, hogy mire hogy reagál. Azt hiszik valamit tudnak, de csak sötétben tapogatóznak néha. Nem véletlen, hogy sok ember csak a természetgyógyászának hisz, persze azokra meg ráfogjátok, hogy sarlatánok.
Van egy nagyon jó szemléltetés a tudás szintjére. Képzelj el két kört. Az egyik kicsi, a másik nagy. A kör belseje a megszerzett tudás mennyisége, a kör kerülete pedig az a rálátási szög, amiben látod azt is, hogy mennyi mindent nem tudsz.
Nos, végtelenül arrogáns hozzáállás, amikor valaki azt ecseteli alacsonyabb/nem egybevágó képzettséggel, hogy azok az emberek, akik évtizedeket foglalkoztak egy-egy témával, azok mennyire tudatlanok.
Nos, aki 15 évig tanulta az orvoslást, annak van egy nagy mennyiségű tudás a körön belül, és pontosan látja, hogy mennyi mindent kellene még tudnia. De azért (bocs, sarkítok) amikor a 6 általánossal büszkélhedő kőműves fikázza az orvos szakmai tudását, az mondjuk úgy, hogy megmosolyogtat...
Az antibiotikumokról eddig is tudta mindenki, hogy a baktériumokra általánosan pusztítóak a szervezetben, és mivel igen sok olyan baktérium van, ami a szervezet számára hasznos, ezért aki már normálisan gondolkozik, az 15-20 éve csak akkor ír fel antibiotikumot, amikor valóban nagyon szükséges, és kikerülhetetlen. Mellé azonnal írja a probiotikumot reflexből.
Az ekcéma pedig egy autoimmun jellegű betegség. Természetesen a bőrön levő hasznos baktériumok javítanak az állapoton, amit az antibiotikumok szintén kinyírnak, de erre a problémára is százegy jól bevált megoldás van.
Közvetlenül nem alakul ki ekcéma az antibiotikumoktól, de ha hajlamos rá az ember, akkor kihozhatja.
Ezen kívül az ekcéma jól kezelhető, karban tartható betegség.
Ha mindezt az orvosod nem tudja, akkor menj át máshoz!
A természetgyógyászatnak nagyon jó helye van a klasszikus orvoslás MELLETT, de nem HELYETTE. A kettő kiegészítheti egymást maximum. Ha a természetgyógyászod ezt nem tudja, akkor ő valóban sarlatán, menj el egy olyan orvoshoz, aki mindkét módszert egyszerre alkalmazni tudja, egymást kiegészítve javasol gyógymódot.
Pl az ekcéma kezelésére remek a nyári, óvatos napoztatás, vagy akár a bioptron lámpa is indigókék színe, ha éppen nem süt a Nap. Krémben pedig a legegyszerűbb, legolcsóbb Unguentum Stearini a leghatékonyabb.
Mellesleg az ekcémát elég gyakran összekeverik a hidegallergiával, ami pedig egészen más kezelést igényel, de ez most mindegy.
A teljesség igénye nélkül...
A hozzászóláshoz annyit, hogy azért okolod az antibiotikumokat az ekcémád miatt, mert az előbb leírtakat nem tudod. Ez nem gond, nem neked kell tudni. Viszont ebben a formában, amit leírtál, az tényleg elég nagy butaság.
Különben már érkeznek hozzám a rokonok beszámolói. Pl. Szputnyikot kapott egyik ismerősöm, azóta vérképe felborult, nem tudják helyrehozni. A pajzsmirigyével is gondok lettek. És most kitalálhatjátok mit mondtak az orvosok: "Nem ettől van, hanem már kialakult volna oltás nélkül is."
Azért jó, hogy hülyének nézik az embert.
32-es vagyok.
Részben igazad van, sajnos az orvosok elég szubjektíven állnak az oltásokhoz.
Nekem annak idején Hepatitis B oltás után voltak elég komoly tüneteim, amik több hónapig fennálltak (zsibbadás, fejfájás, szédülés), amire az orvos, az emlékeztető oltás beadása előtt csak legyintett, hogy "áh, biztos csak valami fertőzés volt!", aztán persze mindez kezdődött előlről, tehát mondhatni, átérzem a problémád.
Viszont ezt nem vetítem ki más emberekre, ugyanis sokakat ismerek, akiknél egyáltalán nem jelentkeztek mellékhatások.
Ha a beteg jelzi az oltó orvos felé a mellékhatásokat, akkor behívják kivizsgálásra, ugyanis fokozottan figyelnek most a nemkívánatos események adminisztrálására, és vizsgálatára.
Minden esetet részletesen kivizsgálnak, és figyelnek. Egyébként eddig is volt erre procedúra, és mindegyik oltásnál ugyanígy volt. A gyógyszerekkel kapcsolatban ugyanígy. A covid oltásokra most különösen figyelnek.
Ha az ismerőseid eddig nem jelezték az orvosnak a problémákat, akkor tegye meg!
Ha nem tetszik az orvos véleménye, lehet másik orvostól felülvizsgálatot kérni.
Eddig csak pár eset fordult elő tudtommal, amikor valós esély(!) volt rá, hogy az oltás valamilyen negatív hatással volt a páciensre. Ezeket az eseteket központilag vizsgálják.
A sok millió beadott oltásból nagyjából 100 ilyen gyanús eset volt. A többi száz és százezernek semmiféle problémája nem volt.
Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon az ismerős ismerősének ismerőse jelentette-e az esetet, és az valós volt-e?
A kommentjeid alapján egyre több problémát sorolsz fel, amik az ismerőseiddel történtek. Hány ismerősöd van? Mind beoltatta magát? Mindnek lett valami baja valamilyen oltástól, gyógyszertől, az orvos látványától?
Elsőre is úgy gondoltam, hogy a kizárólagos természetgyógyászatot preferálod, amit leírtam, hogy nem működőképes. Aki azt állítja, hogy igen, az konkrétan hazudik.
Egy megfázást lehet teával orvosolni, de valószínűleg tea nélkül is remekül meggyógyulna az ember. Komoly fertőzést viszont felelőtlenség kizárólag, és a végsőkig természetgyógyászati módszerekkel gyógyítani. Nem kevés páciens halt már meg amiatt, hogy a természetgyógyász addig húzta az időt eredménytelen próbálkozásokkal, ameddig a beteg már menthetetlen volt. Én emiatt nagyon mérges vagyok az ilyen "sámánokra", meg rémhír terjesztőkre.
Ha bárkinek problémája van az orvosa szakvéleményével, nem bízik meg benne, akkor azonnal válasszon másik orvost! Akárkit választhattok, aki elvállal. De ez a felelőtlen hangolás nagyon káros mind a betegek, mind az orvosok számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!