Hogy lehetséges az, hogy facebookon sok embernek több ismerőse is meghalt az oltás után?
Sokszor elhinném, de amikor már valakinek 5 ismerőse is meghalt az oltást követő pár órában akkor azért kicsit sántít a dolog.
Elég nagy családdal és baráti körrel rendelkezem, ebből sokan megkapták már az oltást, ismerősi körömben is mindenki rendben van és az ő ismerőseik is.
Persze elhiszem/elhinném, hogy valaki meghalt az oltás után az oltás miatt, de az hogy egy ember mikrokörnyezetében nem is egy haláleset van oltás után az azért már eléggé érdekes.
Ezekben mennyire lehet hinni, vagy mennyire lehet erre adni? Tényleg lennének olyan elvetemült emberek, hogy képesek legyenek ilyen hazugságok terjesztésére? Illetve ha igen akkor erre mi okuk lenne? Teljesen össze vagyok zavarodva.
"Meghalt az első kismama oltás után"
Szó szerint véve valóban oltás után halt meg. De ez a mondat meglehetősen félrevezető.
Igazolt koronavírusfertőzésben halt meg. Az oltásoknak vannak melékhatásai, mint minden orvosi ellátásnak, de egy biztos: nem okoz vírusfertőzést.
A várandós kismama az oltás után 1 nappal mutatott tüneteket és sajnos 2 napra rá meghalt. A betegség szokásos lefolyása alapján jóval korábban megfertőződött, amit az oltás csak akkor tudott volna megakadályozni, ha jóval korábban megkapja.
Sajnos valószínűleg akkor sem élne. Az, hogy szervezetében levő rengeteg aktivan szaporodó vírus mellé bevittek még némi tüskefehérje genetikai anyagot vagy elölt vírust, az nem befolyásolta lényegesen a betegsége kimenetelét.
Ezt mennyiségi alapon gondolom. Ha valamiből rengeteg van és még hozzáadunk valamennyit, az nem hoz minőségi változást.
#28: Én nem vagyok covid vakcina párti (de nem vagyok oltásellenes!), de igen, nagyon sok kamu, konteó terjeng. Azért persze nem véletlen, mert kell viszontválasz az erőltetésre, én megértem. Ettől függetlenül az lenne a jó, ha nem lenne titkolózás, számszerűsített, valós adatok lennének. Melyik vakcina mennyire hatásos, hány oltott-oltatlan kerül kórházba itthon (külföldi adatok néha vannak itt-ott de csak a saját országára kíváncsi az ember elsősorban...főleg hogy a magyarok egészségi állapota...lent van).
Egyébként pont a riogatásokról is készült direkt ilyen bevágott kisvideó egyszer, azzal kampányoltak az oltások mellett, hogy ott viszik beöltözve a covid-ost hordágyon, aztán kiderült, hogy csak megrendezett volt....Nevetséges.
Komolyan kell venni a vírust, én nem gondolom, hogy az oltás a megoldás rá, sokkal inkább majd a gyógyszeres meg egyéb kezelés, ami remélhetőleg hatásos lesz és hamarosan elérhető is.
A várakozási időről annyit: apósomnak oltóponton (nyáron) kezébe nyomták a papírt ahogy a tű kiért a karjából, mondták neki, hogy 15-20 percig azért legyen itt. 5 perc után eljött. Kutya nem nézett amúgy sem rá, nem is kérdeztek semmit. Úgyhogy nem feltétlenül igaz az, hogy leellenőriznek. Főleg ha sok ember van. Sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!