Beoltatnátok magatokat a helyemben vagy várnátok még?
30 éves nő vagyok, nincs krónikus betegségem. Férjemmel mindketten itthonról dolgozunk, gyermekünk nincs. A heti 1 bevásárláson kívül nem nagyon találkozunk senkivel.
Nem vagyok oltásellenes, nem azon vacilálok, hogy oltassak-e vagy sem, idővel valószínűleg mindenképp beoltatnám magam, de jelenleg annyira bizonytalan sok minden az oltásokkal kapcsolatban, hogy még nem mertem/mertünk regisztrálni.
Sajnos úgy érzem, hogy jelenleg a vakcinák élesben történő tesztelése folyik rajtunk, embereken...ami valahol érthető, mert a lehető leggyorsabban kellett megoldást találni a Covidra, viszont ez rohadtul nem fogja azt vigasztalni, akin esetleg kijönnek a mellékhatások, mert éppen ő a 1000-ből 1...vagy az egyik szerette.
Nyilván leginkább Pfizert szeretnénk, mint kb mindenki, de erre jelenleg semmi esélyünk.
Ha regisztrálnék és felajánlanák a kínai vakcinát vagy az Astra Zeneca-t, nem fogadnám el nyugodt szívvel...
Mit gondoltok, bármi jobb, mint a semmi, vagy még várjak, hátha nyáron-ősszel már számunkra is elérhető lesz a Pfizer?
Testvérem átesett a Covidon, igaz, megúszta a kórházat, de még így is azt tanácsolja, hogy oltassunk, ha tudunk, bármelyikkel, mert ő ilyen szarul még életében nem volt, pedig ő aztán nem az a nyavalygós fajta. Ő megy is oltatni, amint lehetséges számára.
Környezetemben többen megjárták vele a kórházat, sajnos volt olyan is, aki elhunyt.
Szóval tisztában vagyok vele, hogy mennyire veszélyes a vírus és hogy kb kiszámíthatatlan, hogy az én immunrendszeremre milyen hatással lenne, mennyire vágna földhöz. Ismerek idős embert (70+), aki kijött a kórházból és fiatal negyvenest, aki nem...
Szóval a kérdésem, hogy ti regisztrálnátok most és elfogadnátok bármelyik vakcinát vagy egyelőre kivárnátok, hátha később jut Pfizer, amiben jobban megbízok?
Attól tartok, hogy ha meg elutasítanám mondjuk a Szputnyikot, utána folyton azon agyalnék, hogy csak be kellett volna adatni...tudjátok, amikor hoztok egy döntést, aztán utána hirtelen mégis a másik út tűnik helyesnek. És ez oda-vissza.
Mert fene tudja, hogy mikor jutnánk Pfizerhez...és mi van, ha addig mégiscsak összeszedem a vírust valahogy, még akkor is, ha kevés esély van rá...akkor meg bánhatnám, hogy nem fogadtam el a Szputnyikot.
Ha meg beadatnám a Szputnyikot, utána az a kétely lenne bennem, hogy áh, csak várni kellett volna tovább a Pfizerre... úgysem kaptam volna el addig...szóval értitek.
Én teljesen megértelek. Én ezért fogadtam el a szputnyikot.
Így is vigyázni kell továbbra is, de legalább tudom,hogy május közepére már valószínű védett leszek valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!