Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid elleni vakcina: Melyik...

Covid elleni vakcina: Melyik korosztályt oltják mostanság? (2021.április)

Figyelt kérdés

Sziasztok. Már egy hónapja kaptam levelet, hogy indul a korosztályom oltási programja (65 év alatti krónikus beteg). 40 éves vagyok. Sajnos azóta sem kaptam értesítést a háziorvostól. Eközben olvasom, hogy a nálam jóval fiatalabbakat is oltják már, illetve kaptak értesítést. Milyen ütemterv és logika alapján hívnak be a háziorvosok? (Budapesten élek.)

Köszönöm előre is!

2021. ápr. 2. 23:37
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a háziorvosok közötti elosztás módszerében van valami hiba, azért vannak ezek az anomáliák.
2021. ápr. 4. 15:56
 12/44 anonim ***** válasza:
58%
ez nagyon fura mert a noverem is oltottak mar 32 eves es a baratnom is 22 eves egeszsegeseek es haziorvos altal
2021. ápr. 4. 15:57
 13/44 anonim ***** válasza:
78%

Márpedig csak a háziorvosod tud erre válaszolni.

Az én esetem: háziorvos felhívott, hogy adott időpontra mehetek oltásra.

Visszakérdeztem, hogy mi van a nejemmel.

-Hogy hívják?

- XY-né. -Kis várakozás:

- Ja, akkor ő is jöhet velem.

Nagyon le vannak terhelve, mint a legtöbb egészségügyis. Sok a beteg, sok a telefon, ráadásul ők osztják be az oltakozókat.

2021. ápr. 4. 16:16
 14/44 anonim ***** válasza:
37%
A tanárokat, óvónőket.
2021. ápr. 4. 17:01
 15/44 anonim ***** válasza:
92%

Vagy a vakcinákat osztják furán a háziorvosok között, vagy, ami szerintem valószínűbb, hogy minden orvosnak más a beteganyaga. Lehet, hogy a te orvosodnak sok az idős betege, akik ráadásul mind akarnak is oltást. Akitől meg azt hallod, hogy 25 éves alapbetegség nélkül és már beoltották, az más körzetben lakik, ahol meg kevesebb az idős vagy nem kértek oltást.

A szomszéd körzet háziorvosa direkt az oltás miatt honlapot készített és kirakott egy google-kérdőívet, hogy ki milyen oltást fogad el. Így neki egyszerűbb a dolga. De sok orvosnak ilyesmi nem jut eszébe vagy egyszerűen nem ért hozzá (itt is egy idős orvosról van szó, akinek az informatikus fia segített). Ilyesmin múlhat, hogy mennyire jól megy a szervezés.

2021. ápr. 4. 18:32
 16/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Mennyire tetszik a háziorvos hozzáállása! Magad írod, hogy ő sem tudta, de az informatikus fia segített neki. Ez kell leginkább: a szándék. Jó érzés volt olvasni, hogy ilyen orvosok, emberek is vannak!

Az én orvosom egyszerűen tojik rá mindenre. Már a járvány előtt is így volt és hiába próbálom leváltani hosszú évek óta, nem sikerül, mert a jó orvosok tele vannak betegekkel és újat nem fogadnak.

Köszönöm, hogy leírtad a fenti példát!

2021. ápr. 4. 18:50
 17/44 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk ahogy a kormány bánik velük, én már annak is örülök, hogy van egyáltalán aki elvállal ma még egy háziorvosi praxist. Na meg remélem, hogy a járvány után is maradni fognak.
2021. ápr. 4. 19:21
 18/44 anonim ***** válasza:
88%
29 vagyok, alapbetegségem nincs. Ma oltottak Sputnikkal a Rókusban. Háziorvos szólt, hogy mehetek ha elfogadom.
2021. ápr. 4. 19:45
 19/44 anonim ***** válasza:
60%
19 l tegnap oltottak
2021. ápr. 4. 20:05
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

17 a hetvegi oltasert napo 80 ezret kapnak /4 óra

havi plussz 640 ezer ft eleg jo penz

2021. ápr. 4. 20:07
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!