Covid elleni vakcina: Melyik korosztályt oltják mostanság? (2021.április)
Sziasztok. Már egy hónapja kaptam levelet, hogy indul a korosztályom oltási programja (65 év alatti krónikus beteg). 40 éves vagyok. Sajnos azóta sem kaptam értesítést a háziorvostól. Eközben olvasom, hogy a nálam jóval fiatalabbakat is oltják már, illetve kaptak értesítést. Milyen ütemterv és logika alapján hívnak be a háziorvosok? (Budapesten élek.)
Köszönöm előre is!
Háziorvos dönt a betegséged és a körzetben éppen rendelkezésre álló vakcinák alapján. Vele beszélj.
Bizonyos betegségek alapján nem kaphatsz csak bizonyos vakcinákat.
Az én anyukám emailt írt a háziorvosának (de csak megerősítette, hogy szeretne menni oltásra), aki másnap felhívta, hogy milyen jó, hogy írt, jöjjön is be ma.
Én érdeklődnék a háziorvosodnál.
Köszönöm szépen! Megfogadom a tanácsodat, írok a háziorvosnak. (Akit már nagyon régóta le szeretnék váltani, mert annyira "nemtörődöm" hozzáállású mindenhez és a vakcinák témájában ezek szerint csak rá számíthatok.)
Csak azért nem értem igazán ezt az egészet, mert valahol huszonéveseket oltanak és van, ahol még a nálam idősebbek sem kaptak. Ennyire különböző lenne a háziorvosoknál lévő rendelkezésre álló vakcinák száma?
Minden korosztályt oltanak már, ahogy korábban írták is.
Én 32 vagyok, Bpn lakom, semmilyen alapbetegségem nincsen, nem vagyok tanár meg semmi más kiemelt csoport, mégis szerdán felhívott a háziorvosom, hogy szombaton mehetek oltatni orosz vakcinával, ha elfogadom. Elfogadtam.
Az oltóponton mindenki megtalálható volt a 30 évtől a 60 környékéig, amennyire láttam más kérdőíveit többnyire alapbetegség nélküliek, vagy 1-2 aprósággal álltak ott.
Amúgy szerintem engem simán az alapján hívott, hogy az idősebbek követelik maguknak a Pfizert, (ezt a HO mondta) és minek hívogassa őket, ha úgyse kell nekik más. Mi meg fiatalok vagyunk, úgyse jut más, max még kínai... És úgyis elfogadjuk.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Roppant furcsa számomra, hogy a nálam közel 2 évtizeddel fiatalabb, egészséges emberek megkapták, engem pedig még csak az időpontról sem értesítettek. Hova lehet vajon fordulni, ha a háziorvos tojik mindenre? (Mert ilyen hozzáállású volt már bőven a járványhelyzet előtt is.)
Idős édesapámat kértem, hogy a kórházi nővért, aki beadta neki a Pfizert, kérdezze meg, hova fordulhatnék. Ő is azt mondta, hogy csak a háziorvoshoz tudok fordulni...
Nagy kérdés, hogy regisztráltál-e, mert ha nem, nem szerepelsz a háziorvos névsorán.
Jelenleg még mindig a 65 év fölöttieket, illetve a valamiért kiemelteket oltják: eügyieseket, rendvédelemiseket, tanárokat, stb.
Háziorvos akkor tud előre venni, nincs több kiemelt a listán. Például elutasították az adott vakcinát, esetleg egyáltalán az oltakozást (ilyen is van, regisztrált, most mégsem akar oltakozni).
Nálunk a kínaival ő oltott, alig tudott összeszedni annyi pacienst, hogy minden szérumot beadjon.
Persze, regisztráltam már nagyon régen, azért kaptam azt a levelet 1-1,5 hónapja, hogy indul a korosztályom oltási programja. A vakcina "elutasítására" sem volt lehetőségem, mert nem is jelentkeztek az oltási időponttal. :)
De sajnos olyan a háziorvos, hogy tényleg tojik bele mindenbe. Ezért nem tudom, hova forduljak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!