Találkoztam két családtaggal. Pár nap múlva mindkettőnek hőemelkedés, fejfájás és holnap mennek tesztre. Kérdés, hogy ebben az esetben mi lesz velem? Fognak keresni és karanténba kell majd mennem, ha esetleg pozitív a tesztjük?
Illetve, tudtommal ez nem a gyorsteszt lesz, mikor jön ilyenkor eredmény?
Engem eddig elkerült ez a hercehurca, nem igazán vagyok képben.
Hallottam ilyet, de annyian írják itt is, hogy karanténban vannak meg Facebookon is. Ők azért mert fertőzöttek?
És a rokonokat nem is fogják megkérdezni? Természetesen nem őrültem meg, betartom amit ilyenkor kell. Csak arra vagyok kiváncsi, hogy számíthatok-e piros cetlire meg ilyesmire.
2021. márc. 24. 16:09
3/11 anonim válasza:
Már szeptemberben is úgy hallottam, csak a pozitív eredmény előtti 2 napon nézték a kontaktokat. Decemberben egy rokonom ápoltam, mentőt kellett hívni hozzá, a 2. kórházi tesztje lett pozitív (lehet, hogy ott kapta el, mert az első eredményére várni kellett majdnem 3 napot és addig vegyes osztályra tették), velem a kutya sem törődött, pedig kb. minden orvosának elmondtam, hogy én ápoltam.
2021. márc. 24. 16:24
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor talán engem sem keresnek. Nem egyedül élek, lakótársakkal, akiknek természetesen mindenről beszámoltam, megoldható az itthon maradásunk mert ketten egyetemisták vagyunk, a harmadik online dolgozik.Csak olyan furcsán érezném magam, hogy "miattam" ellenőrizgethetik őket is. Tudom, hogy nem az én hibám, mert nem családi bulin voltam, okkal mentem oda hosszú idő után de akkor is...
2021. márc. 24. 17:00
5/11 anonim válasza:
Ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Tartsd be a higiéniai szabályokat, mást nem nagyon tudsz tenni.
2021. márc. 24. 17:24
6/11 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nem, amúgy is várható volt, hogy előbb-utóbb ez bekövetkezik. Bár a tesztet el sem végezték még, szerintem koronavírusosak a rokonaim. Nem doki vagyok vagy ilyesmi, de ez a megérzésem.
2021. márc. 24. 17:45
7/11 anonim válasza:
Kb. 3000 Ft-ért tudsz magadnak otthoni gyorstesztet venni, itt van egy csomó féle: [link]
Persze ezek nem olyan biztosak, mint a PCR, de ha tüneteid is vannak és a háziorvos nem rendeli el a tesztelést, én azért vennék magamnak a helyedben.
2021. márc. 24. 18:08
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi!
Egyelőre semmi sincsen. Márpedig ha a rokonaim azok, akkor már elvileg lehetne, nem? Szombaton jártam náluk és ma hívták az orvost a tüneteikkel. Ha a találkozásunkkor már esetleg koronavírusosok voltak, ez az 5. nap nekem
2021. márc. 24. 18:51
9/11 anonim válasza:
Hát, reméljük akkor megúsztad. De azért amennyire tudsz, próbálj meg most egy hétig tünetmentes fertőzöttként viselkedni, ne menj sehova ha nem muszáj és figyelj nagyon a maszkviselésre. Legalábbis nekem a lelkiismeretem ezt kívánná. Aztán vennék egy ilyen ujjbegyszúrós tesztet 2 hét múlva, hátha :-)
2021. márc. 24. 19:03
10/11 A kérdező kommentje:
Persze! Bekaranténoltuk mi magunkat, boltba a szomszédban lakó lányok mennek most nekünk. Ez nem nagy újdonság, eddig is ha valaki ment, átkopogott, hogy kell-e valami csak most oda is van :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!