Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A természetes úton megszerzett...

A természetes úton megszerzett covid immunitás többet ér mint a vakcinák által megszerzett?

Figyelt kérdés

25 vagyok Már 5 napja elkaptam valószínűleg a vírust igazából más tünetem nincs csak minden nap lázas vagyok (izzók mint a kalyha főleg este)és kohogok nincs szaglasom és nincs étvágyam

Családom a második hullám alatt novemberben szinte teljesen megfertőződött ők immunisak azt hittem enis átmentem rajta de nagyot tévedtem most várom meddig tart holnap lesz tesztem is.

Bevallom oltatni nem nagyon akartam szóval lehet ez a sors keze kártyát legalább kapok ugyan úgy és a védettség is ugyan annyi ideig van mint a vakcinával?

2021. márc. 22. 13:38
1 2
 1/11 kicsibarany ***** válasza:
82%
Haverom decemberben esett át a fertőzésen. Csináltatott tesztet, sajnos már nincs ellenanyag a szervezetében.
2021. márc. 22. 13:52
 2/11 A kérdező kommentje:

3 hónap alatt kiürült?

Az fasza pedig 6 hónap biztos védelmet ígérnek

Oltás 1 évig jó?

2021. márc. 22. 13:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy nem mérhető ellenanyag, még lehet védett valaki, mert nem csak az ellenanyag véd, de talán elmondható, hogy ők kevésbé védettek.

Állítólag az oltás nagyobb védelmet nyújt, mint a fertőzésen való átesés. Mindenesetre az oltottaknak sokkal, mintegy 10x magasabb az ellenanyag szintjük, mint a volt betegeké.

Általánosságban az is elmondható, hogy minél betegebb volt valaki, annál több ellenanyaga van. De ez alól van egy csomó kivétel.

Az, hogy 6 hónapot ígérnek, szintén egy általánosságban érvényes állítás. Kivételek mindig vannak. Az oltás hatásosságának időtartamára pedig mindig csak annyit ígérhetnek, amennyi idő már eltelt azóta, hogy az első embereket beoltották. Jövőbe ugyanis senki nem lát, esetleg csak következtethet. Pl. ha tavaly nyáron beoltottak egy csomó kísérleti alanyt, és idén márciusban - ami ugye csak 9 hónap - még mindig magas ellenanyag szintet mértek náluk, akkor feltételezhető, hogy ez nem egyik napról a másikra fog eltűnni, tehát várhatóan még idén nyáron is lesz bennük elegendő - ezért mondják az 1 évet. Aztán, ha ezeknek a kísérleti alanyoknak (mert ők tényleg kísérleti alanyok, rajtuk tesztelték az oltásokat, mielőtt még a lakosságot oltani kezdték volna) még nyáron is elég sok ellenanyaguk lesz, akkor kitolják újabb pár hónappal a védettségi időt. Továbbá, náluk biztos, hogy nem csak ellenanyag szintet mérnek, hanem más, speciálisabb vizsgálatokat is elvégeznek, és az összegzett eredményekből vonják le a következtetéseiket. Ez valahogy így működik.

2021. márc. 22. 14:13
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Jo lenne, ha a tevhitek kitisztulnanak. Oriasi a kulonbseg. Az oltas javara. Amit persze igen, valoszinu, hogy evente be kell adni, ha nem akarunk sokkal szarabbat magunknak.
2021. márc. 22. 15:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Amugy az ot napja semmi kulonos semmire nem biztositek, a rosszabbodas a 14.nap korul szokott jonni, es egyebkent is hullamzo. Azzal egyutt, hogy remelem, nem lesz rosszabb.
2021. márc. 22. 15:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Magyarul mostantól az idők végezetéig oltani kell majd minden évben a koronavírus ellen a lakosság többségét az egész országban vagy a világon?
2021. márc. 22. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges.

De nem biztos.

Attól függ, valójában meddig tart ki a védettség.

Meg attól, hogy milyen gyorsan mutálódik a vírus.

Meg attól, hogy végül milyen súlyos megbetegedést okoz, mert ez is változik.

2021. márc. 22. 15:50
 8/11 A kérdező kommentje:

Akor be kell fektetni a nemzeti oltóanyag gyárba xd biztos biznisz nagyon hosszutavon

Jó tényleg szar ez a betegség nálam most kezdődött a köhögés fázisa néha néha rám jön az előbb olyan erősen hogy a gyomrom ből is feljött egykis étel

Ez előtt csak lázam volt 5 napja van

Abban bízom hogy fiatal vagyok és elvileg nincs krónikus bajom olyan 15 20 kg súlyfelesleg mellet

2021. márc. 22. 17:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Mielőbbi jobbulást kívánok! Feküdj minél többet hason!!! Azt mondják, az segíti a tüdő működését, és késlelteti vagy meg is akadályozza a tüdőgyulladás kialakulását. (Úgy értem, hogy amikor amúgy is feküdnél, akkor legyél minél többet hason, és minél kevesebbet háton.)
2021. márc. 22. 19:53
 10/11 anonim ***** válasza:
+20 kiló az már elég gáz.
2021. márc. 22. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!