Szerintetek mikorra lesz annyi ember beoltva, hogy vége legyen a korlátozásoknak?
Multkor ezen gondolkodtam, hogy kb. 8 millió embert lehet beoltani, többi vagy kismama, vagy gyerek, vagy már elkapta a fertőzést.
De azt is kinézem, hogy kitalálnak egy új variánst, amire nem hat a vakcina és kezdődik előről az egész.
Sok kárt okozott nekem is a vírus, és itt nem anyagi gondokra gondolok, és nem is a vírushoz köthető halálozásra.
Ti mit gondoltok?
16/F
Az oltások hatására egyre rosszabb a helyzet. Pedig már a veszélyeztetettek be vannak oltva. Egyre távolabb kerülünk a nyitásoktól.
Ha befejezzük az oltakozást, csak akkor várható javulás.
Mi az, hogy az oltások hatására egyre rosszabb a helyzet? Hogy mondhatsz ilyen ökörséget? Nincsenek beoltva a veszélyeztetettek, mert mindenki veszélyeztetett.
Szerintem ez a naptári év rámegy arra, hogy mindenkinek, aki akar, jusson oltás.
Nem az "oltások hatására", hanem az oltások ELLNÉRE vált rosszabbá a helyzet.
A rosszabbodás legfőbb oka a nagyobb fertőzőképességű változatok elterjedése. És a konteokkal ellentétben ezek létrejöttét és elterjedését nem a védekezés vagy pláne nem az egyenlőre kis hányadban megtörtént oltások segítették.
Egyszerűen, a mutánsok okozta rosszabbodást a 10-15%-os részleges és 3-5 százalékos kétszeres beoltottság még nem tudja ellensúlyozni.
Egyébként az eredti kérdésre én szavazatom is kb. év vége a teljes feloldásra és nyár vagy ősz az enyhítésekre.
Ha nem az oltások miatt, akkor a kötelező maszkhordás miatt nőtt a Legionellózisban megbetegedettek száma. És mivel jolly-jóker betegség a covid ráfogják a maszkbetegségre is.
Ha mutálódik egy vírus, akkor megszelídül. Bár ha hatásos egy vakcina az összesre, akkor nincs sok különbség a mutánsok között. Tehát már rég kialakult a nyájimmunitás. Ami általában 3 hét alatt kialakul oltástól függetlenül.
#4 A 😷 hol okoz Legionellát? Na erre válaszolj 🙂 [link]
A maszktól légiós betegséget is kaphatunk – NEM IGAZ!
A Legionella baktérium által okozott légiós betegség szintén a kórokozót tartalmazó aeroszolok útján terjed, de a baktérium inkább álló vízben szaporodik – például a légkondicionáló rendszerek pangó vizében. Vagyis teljesen valószínűtlen, hogy a maszk bármilyen formában hozzájárulna a terjedéséhez, sőt, ahogy a Covid esetében, inkább megakadályozza az aeroszolok kikerülését a levegőbe.
Ha nem vagy beteg, nem kell a maszk – NEM IGAZ!
Bár tavasszal a kutatók sem voltak biztosak a maszkviselés hasznában, mostanra világosan kiderült: a tünetmentes fertőzöttek is átadhatják a vírust, a maszk pedig kimutathatóan csökkenti a fertőzés veszélyét. Vagyis mindenképp viselj maszkot, mert akkor is lehetsz fertőzött, ha egészségesnek hiszed magad.
A sima maszkoknak nincs értelmük, úgysem védenek – NEM IGAZ!
Ha nem járványkórházban dolgozol, egy sima egyszer használatos maszk vagy egy textilmaszk épp elég. Jusson eszedbe: ez elsősorban a többieket védi, ha esetleg fertőzött lennél. Ha mindenki viselné, máris töredékére csökkenne a fertőzés átadásának esélye.
Rendszeresen megjelenik a hozzászólásokban, hogy a maszkhordás legionellosis betegséget okoz és hogy a COVID betegek egy része legionella-beteg.
Miért nem igaz ez:
- a legionella baktérium pangó langyos vízben szaporodik. A szaporodásához idő kell. A maszkban nincs pangó langyos víz, csak némi nedvesség, ami kiszárad, ha este levesszük.
- a legionella akkor terjed, ha a fertőzött vizet elporlasztjuk. A maszkban megkötött nedvesség nem tud kiszabadulni. Ez a maszk szűrőképességének a lényege.
- a legionellosis-ra vannak egyszerű, specifikus tesztek. Ha terjedne, akkor kimutatható lenne és antibiotikumos kezeléssel a baktériális betegséget gyógyítani lehetne.
- azt nyilvánítják COVID betegnek, akinek a szervezetében kimutatható a SARS-2 vírus valamilyan része, vagy arra specifikus ellenanyag. Ezért a COVID statisztikába nem keverednek bele a legionella betegek.
Hát az is biztos, hogy nem szabad mindent elhinni amit mondanak, egyszerű magyar ember nem láthatja át ezt az egészez csak sodródik a többiekkel együtt.
Nagyon remélem, hogy nyárra ki lehet nyitni, elég lenne csak az időseket, és krónikus betegeket beoltani, a közép-és fiatalkorú egészséges embereknek nem szükséges, persze aki akarja oltassa ve magát, de ilyen 4-5 millió beoltott után szerintem nyitni kell
Én is olyan idős vagyok mint te, és nem fogom kibírni ha nem lehet menni suliba ebben az évben.
Ez az online oktatás nagyon rossz nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!