37,2-3-4 a hőmérsékletem. Otthon maradjak inkább v az semmi?
Kérdező,
ez valószínűleg egy enyhébb megfázás, tavasszal nagyon gyakori, meg az orrdugulás amúgy sem jellemző tünet a covidra. Én is kb másfél hete voltam megfázva pont ugyanilyen tünetekkel és enyhe hőemelkedéssel.
Viszont jobb lenne hogy 2-3 napig ne menj munkába vagy otthonról dolgozz (ha megteheted), legalább amíg az orrdugulós időszak tart. Készülj fel hogy talán köhögni is fogsz egy idő után, de ez egyénfüggő.
14:
Megfázásnál amikor be van dugulva az orrod, akkor korlátozottan érzel szagokat és ízeket (vagy egyáltalán nem). A köhögés milyen, száraz és fájdalmas vagy sötét váladékos?
De legalább jó hogy mehetsz tesztre, az a biztos és nem kell bizonytalanságban dilemmázni :) Pont tegnap olvastam valahol hogy a brit mutációs covid nem ugyanazokkal a tünetekkel jár mint az eredeti vuhani vírus által okozott, meg hogy a francia mutációt a PCR teszt sem jelzi... Szóval már tényleg bele lehet zavarodni.
Ezért terjed ez most ennyire, mert olyan kis semmilyenek sok esetben a kezdeti tünetek, de közben 4-5x fertőzőbb, és sokan inkább legyintenek rá, biztos semmi...csak hát meg közben egy igen szemét vírusfertőzés.
Azt hogy mennyire szemét, azt csak az érti, aki 2-3 hetet végig szenvedett, és akár hónapokig küzdött még utána a szövődményekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!