Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha annyira veszélyes a COVID,...

Ha annyira veszélyes a COVID, akkor hogy lehet, hogy nem hullanak az utcákon az emberek és cukorbeteg ismerősöm is ágyban kihordta?

Figyelt kérdés

[link]

Ezek a sportolókkal példálózó cikkek már irritálóan hangulatkeltőek. Mondom mindezt úgy, hogy huszonéves autoimmun beteg vagyok (50 kilóval, nulla mozgással), szóval ha elkapom tuti meg kell benne halnom. Ennek ellenére még én is részben szkeptikus vagyok (vagy inkább csak félelemből nem akarom ezeket a sztorikat elhinni), hiszen 40-es éveiben járó cukorbeteg ismerősöm se halt bele, pár hétig az ágyat nyomta és utána ment is dolgozni.

Azt se értem, hogyha főként krónikus betegek halnak meg benne, akkor ez a jómadár kislány egész életében töltött sportolói vénával miért kényszerül oxigénmaszkra meg sz** állapotban kórházba befekvésre? Valami itt nagyon nem kerek.

2021. márc. 13. 18:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%

#3, még az is lehet, h közrejátszik a baleseti halálnál a covid. (és nem úgy, h pont kezelésre ment :-D)

A baleseti halottak jó része nem fővesztésben v palacsintává átlényegülésben hal meg, hanem a szervezet nem bírja a túl sok, egyenként még akár távolról se halálos sérülés miatti gyulladt, lázas stb állapotot. Ha ehhez még betársul egy covid, az nem tesz jót a sérült általános állapotának.

Egyébként kevéssel a halál után még lehet venni orrkaparékot, ebből mutatják ki post mortem a vírust, ha ott volt.

2021. márc. 13. 19:06
 12/31 anonim ***** válasza:

#10, érdekes, amiket írsz. Koronavírusok nagyon régóta velünk vannak, többségük náthát okoz, de a SARS és az említett MERS is ide tartozik. Ha a SARS-CoV-2-nek a ma ismert alapváltozata velünk lett volna évekkel ezelőtt, azt azért megéreztük volna. De ennek a vírusnak az elődjét már ismerték a tudósok, és mint állati vírust írták le. Lehet, hogy más (nem a mostani) variánsa már átlopakodott emberek közé?

Nekem volt évfolyamtársam, aki a 90-es években (a SARS járv előtt) egy nátha során elvesztette szaglását, és évekkel később, amikor mesélte, még nem jött vissza.

Én az elmúlt fél évtizedben, jóval a covid előtt, 2x is nátha utáni légcsőhuruttal küzdöttem napokig, aludni nem bírtam rendesen a napokig tartó, szűnni nem akaró köhögéstől. Akkoriban a háziorvos csak írta simán a betegszabi igazolást, szó sem volt vírustesztről, simán lehet, h bakeriális felülfertőződés volt.

2021. márc. 13. 20:23
 13/31 anonim ***** válasza:
59%

Mert nem mindenkire veszélyes, csak ezt nem lehet így lekommunikálni, különben kutya se oltatna és csődbe mennének a vakcinagyártók.

Mi rokonságunkban is simán átment azokon, akik elkapták és a kórházból is kijöttek élve. Szerintem is már mind megpusztultunk volna az elmúlt 1 év alatt, ha igazán nagy járvány lenne. Részvétem a halottakért, de az élet megy tovább az élőknek..! Azaz menne, ha végre hagynák.. De a maradék majd csak beledöglik a korlátozásba, a maszkba vagy az oltásba.

2021. márc. 14. 10:03
 14/31 A kérdező kommentje:

#13: És közületek (akik elkapták) hány volt krónikus beteg?

Mert ez a qrvára nem mindegy!!!!!!!!!!!!!!!

2021. márc. 14. 10:32
 15/31 anonim ***** válasza:
55%

#13, tény h vannak értelmetlen korlátozások, de a maszkviselés kibírható, és az oltás is.

További gond, hogy akiknél heves lefolyású a betegség (a fertőzöttek 10-envhány %-ánál jóval komolyabb, mint egy átlag influenza), azoknál jelentős, elhúzódó eü hatással járó maradványtüneteket okoz (pl tüdő/szív/vese/agykárosodás), és még nem tudunk eleget ennek sem a kezeléséről, sem a későbbi életminőségre, életkilátásokra gyakorolt hatásairól.

És ha a jelenlegi szintű elzárkózás nem lenne (ami annyira hatásos, hogy alig van nátha, influenza), akkor sokkal, de sokkal többeket érintene a covid, akár egy embert többször is.

2021. márc. 14. 10:35
 16/31 anonim ***** válasza:
50%
Hát vegyesen volt. De még a krónikus betegeken is simán átment és szerintem nem azzal függ össze a covid, hanem inkább a lelkiállapottal. Ezért van az, hogy látszólag egészségesek is elkapják.
2021. márc. 14. 10:38
 17/31 anonim ***** válasza:
45%
#15: pontosan ez a lényeg, hogy nem tudnak eleget, aztán össze-vissza intézkednek. Szerinted pl. a friss levegő köztéri hiánya nem káros?! kvára lexarom a covidot,ha előbb fulladok meg a maszkban.
2021. márc. 14. 10:43
 18/31 anonim ***** válasza:
35%

#13: hogy senki ne "dögöljön bele" a maszkviselésbe:

- Mosd ki / cseréld rendszeresen!

- Ha szemüveged bepárásodik miatta, a balesetveszély elkerülésére vedd le szemüvegedet, amíg át nem melegszik. Ahol a szemüveg hiánya fokozott balesetveszéllyel járna (pl vezetésnél), ott a maszkodat told le álladra erre az időre.

2021. márc. 14. 10:46
 19/31 anonim ***** válasza:
78%
#18: szerinted ezeket nem tudom?! Nekem a friss levegő hiányzik csesszed meg!!
2021. márc. 14. 11:04
 20/31 anonim ***** válasza:
55%
A félelem gyengíti az immunrendszert.. Csak az lesz beteg aki fogékony erre..
2021. márc. 14. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!