Ha már megkaptad az egyik oltást, tapasztalsz valamilyen mellékhatást? Ha pedig még nem, be fogod oltatni magad? L
Pfizer. Mindkét oltás után extrém fáradtság három napig + fájt utána karom. Utóbbi normális, mert izomba adják. Előbbitől sem kell megijedni, ha beszélsz idősekkel, gyerekkori oltások után is várták, hogy belázasodj, meg bepirosodjon utána a helye, mert akkor biztosan hatott, egyébként meg minden gyógyszernek van mellékhatása.
Rokon: AstraZeneca, hidegrázás.
"Egy eü-s barátnőm mondta, hogy oltassam be magam, mert rosszabb, ha a vírust kapom el."
Az eü-s barátnőd valószínűleg tud, látott, hallott egy-két dolgot, amit az utca embere nem tud vagy másképp érzékel: más hallani, olvasni, hogy 800+ idegen ember van valahol a messzeségbe lélegeztetőgépen, mint megélni, hogy az ikszedik kollégát vezénylik át, hogy lightosabb példát mondjak.
astra 1.kör
délelőtt 10kor kaptam, estig semmi.
este hidegrázás 20-30percig, azalatt a lázam felszaladt 38,5re,
az összes valaha törött csontom sajgott mintha friss törés lenne, az izületeim fájtak, az izmaim beálltak.
másnap csökkent a láz de maradt, estére ment csak le 37,5 alá.
Izmommerevség és egyéb izületi gondok maradtak plusz fáradtság aluszékonyság
Harmadnap: láz, hőemelkedés elmúlt, az ilyanolyan nyűgök mérséklődtek jelentősen de nem tűntek el teljesen, és még mindig ugy érzem magam mint akit félholtravertek
Nem oltatom magam. Az nem nyugtat meg hogy a mellekhatasok enyhek mert a hosszabb tavu mellekhatasrol nincsenek tapasztalatok. Honnan tudom en azt hogy mi lesz 5-6 ev mulva es ha valami bajom lesz akkor hogy bizonyitom be hogy a vakcina miatt van. Lehet daganatos betegseged is kesobb. A gyogyszeripar ellen egy egyszeru polgar nem tud mit tenni.
Az egesz csaladom be akarja adatni es a rokonaim is. En vagyok egyedul aki nem, a felesegem es az o csaladja sem keri az oltast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!