Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy lehet, hogy még nem...

Hogy lehet, hogy még nem kaptam el a covidot?

Figyelt kérdés

Tudom furcsa a kérdés, de számomra nagyon furcsa, hogy nem kaptam el a covidot. Ősztől egyetemre jártam, rengetegszer voltam tömegben, akár maszk nélkül is. Miután átálltunk onlinera is csoportmunkák miatt többször találkoztam a csoporttársaimmal. Így tömegközlekedtem is elég sokat. Járok futni, ezt maszk nélkül teszem különben megfulladnék. Meg hát járok boltba, voltam fodrásznál meg a szükséges dolgokat elintézem.

Félreértés ne essék, nem tüntetően akarom elkapni. Ahol kell, ott maszkot viselek, kezet mosok és használok kézfertőtlenítőt, csak egyáltalán nem vigyázok így nagyon, hogy ne kapjam el. Az antigén teszt szerint még nem estem át rajta, és felmerült bennem a kérdés, hogy előfordulhat-e hogy nem is tudom elkapni? Sok olyat hallottunk már, hogy egy háztartásban élők közül valaki elkapta a másik meg nem. Létezik, hogy valaki egyszerűen nem tudja elkapni/eleve immunis rá? Ha igen, ezt hogy lehet kideríteni? Persze lehet csak szimplán szerencsém volt eddig, de érdekelne a dolog.

Köszi!

2021. márc. 8. 13:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem lehet tudni hogy mitől függ ez. Abban is nagy különbségek lehetnek, hogy ki mennyire fertőző, és abban is, hogy egy adott mennyiségű vírustól éppen megbetegszik-e valaki. Több esetről tudok, amikor egy családban valaki covidos volt és a többiek nem kapták el, viszont olyat is ismerek, aki egy családtagjától nem kapta el, viszont később mástól igen... Biztos van olyan aki nem tudja elkapni, de ezt így nem lehet megmondani hogy ki az, és kinek volt egyszerűen csak szerencséje.
2021. márc. 9. 13:08
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
mivel a lakosság 5%a kapta el tavasz óta így ez egyáltalán nem furcsa
2021. márc. 9. 17:20
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Tanár vagyok, számtalan gyerek, akit tanítok volt már covidos, rengeteg kollégám, többek között olyan is, aki mellettem ül a tanáriban, vagy akit közelebbről ismerek. Rajtam órán van maszk, nagy ritkán annyira tolom le, hogy jobban megértsenek valamit vagy ha éppen nem kapok levegőt. A gyerekek nem igazán hordják órán, vannak, akik szünetben sem. Busszal járok, voltam párszor kórházban, de eddig hála Istennek megúsztam a fertőzést. Legalábbis a patikai antitest-teszt szerint. Pedig most az online átállás előtt volt nálunk egy nagyon durva hullám, sorra dőlt ki mindenki, a felső tagozatosak nem is jártak már 2 hete. Szóval...nem tudom, hogy van - e, aki nem fogékony rá, vagy csak mákja volt eddig...
2021. márc. 10. 22:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Fogjunk kezet. Én Nagyváradon élek s sose voltam covidos.Lehet a szervezetünk termel ellenanyagot vagy nem tudom. Vagy nincs szervi s fizikai bajunk amitől gyenge lenne az immunrendszerünk.
2021. márc. 11. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!