Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit gondoltok az alábbi...

Mit gondoltok az alábbi írásról? Ez alapján lehet, hogy a Pfizer-BioNtech vakcinája helyett inkább a Sinopharmét választanátok?

Figyelt kérdés
[link]

2021. márc. 5. 06:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%

"Ezt támasztja alá kínai kutatók múlt héten megjelent tanulmánya is, amiben kimutatták, hogy a Sinopharm BBIBP-CorV vakcinájával immunizáltak antitestjei hatékonyan közömbösítették a dél-afrikai koronavírus variánst"

Az Astrazenecáról mondták, hogy nem véd rendesen a Dél-Afrikai mutánssal szemben.

Valószínüleg a kínaít kapom majd, bízom benne, hogy jó lesz.

2021. márc. 6. 12:56
 12/22 A kérdező kommentje:
2-es és 10-es, ha szerintetek az Átlátszó nem hiteles forrás, és megbízhatatlan, akkor ezzel azt akarjátok mondani, hogy Letoha Tamás valótlanságokat állít? - hisz az ő szavain alapul a cikk.
2021. márc. 6. 20:00
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag az ő szavain alapul. De ennek azért utánanéznék más forrásban is, hogy valóban azt mondta-e, amit a cikk szerint mondott... Pont azért, mert nem tartom megbízható forrásnak.
2021. márc. 6. 20:21
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Annyi előnye lehet a Sinopharm-nak, hogy nem csak a tüskefehérjét tartalmazze ezért komplexebb lesz az immunválasz, mondja Letoha meg egyébként Rusvai is.

Egyébként elég baj, hogy ilyen átpolitizált ez a vakcinakérdés, remélem alábbhagy az elbizonytalanítás a Sinopharmmal szemben.

Simán el tudom képzelni, hogy az Európai Gyógyszerügynökség egyszerűen piacvédelmi okokból nem sietné el megadni az EU-n kívüli vakcinák engedélyét. Mi lenne akkor a Curevac-cal meg másokkal?

2021. márc. 6. 20:28
 15/22 A kérdező kommentje:

#13 Szerintem csak elolvasta Letoha Tamás a cikket, miután megjelent, vagy még előtte odaadták neki jóváhagyásra, különben helyreigazítást kért volna, és beperelte volna az oldalt.

Mi alapján nem tartod megbízható forrásnak az Átlátszót?

Amúgy ez is az ő oldaluk:

[link]

2021. márc. 6. 20:48
 16/22 A kérdező kommentje:

#14 Az oroszok vakcináját már vizsgálja az EMA:

[link]

de a kínaiak még nem ajánlották fel a Sinopharmot vizsgálatra.

2021. márc. 6. 20:48
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező téged mikor oltanak és mivel?
2021. márc. 6. 21:22
 18/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mert már átestem a Covidon. Elvileg három hónap után lehet oltást kapni.
2021. márc. 6. 21:35
 19/22 anonim ***** válasza:
81%
És neked milyen volt a COVID? Jelentkeztél oltásra?
2021. márc. 6. 21:40
 20/22 A kérdező kommentje:

Először azt hittem, hogy megfáztam, de aztán lázam lett, és nagyon fáradt voltam. Fájt a karom, a fejem, égett a bőröm, és valahogy nagyon furcsa, rossz íze lett minden kajának. Fulladtam is, nagyon köhögtem, a tüdőmnek is furcsa hangja volt, rengeteget aludtam, borzasztóan izzadtam, de aztán valahogy kijöttem belőle.

Persze hogy jelentkeztem oltásra.

2021. márc. 6. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!