Kismamaként covid vakcina?
Ha nem javasoljak, miert is oltatnad be magad?
Egyebkent nem biztos, hogy karos lenne a magzatra, de mivel terhes nokon nem nagyon kiserleteznek altalaban, ezert inkabb biztosra mennek es nem oltanak.
Az a baj, hogy ha átesel a koronavíruson, az is káros lehet a magzatra. Szóval nincs biztos út, mert vagy a fertőzés kockázatának, vagy az oltásnak ki kell tenned magad. Sajnos a fertőzést sem lehet tutira elkerülni, akárhogy vigyáz az ember. Vizsgálatokra, boltba stb. muszáj menni, ha pedig valaki nem dolgozhat otthonról, az még fokozottabb kockázat.
Más országokban, pl. az USA-ban oltanak kismamákat is (talán valamelyik mRNS vakcinával), és az AstraZeneca alkalmazási előiratában is az van, hogy szabad kismamáknál használni, ha a várt előny meghaladja a kockázatokat.
Mivel én azt gondolom, hogy maga a fertőzés sokkal nagyobb veszély (hiszen a kismama immunrendszere valamelyest legyengül, a magas láz és az oxigénhiány pedig nagyon veszélyes a babára), így beoltatnám magam, ha lehetne. De úgy tudom, Magyarországon nem lehet, bár nem vagyok benne 100%-ig biztos.
NEEEE!!
Egyébként is ellenjavallt!
Terheseknek semmiképp sem ajánlott. Nem is lehet kérdés, hogy te nem kaphatnád meg. Az felérne egy magzatgyilkossággal.
Ráadásul a vírust megúszhatod, az oltás viszont mindenképp beléd kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!