Elkaptam volna a koronavírust úgy, hogy már be vagyok oltva ellene?
Február 1-jén kaptam a 2. Pfizer oltást koronavírus ellen. Tegnap estére pedig totál bedurrant a torkom, nagyon fáj. Más tünetem nincs. Elvileg elkaphatom így is a vírust, de azért fura lenne, ha eddig kibírtam volna fertőzés nélkül, és az oltás adta védettség ellenére kapnám el. A hétvégére vannak programjai emberekkel, szóval nem mindegy, hogy mondjam-e le őket, vagy nyugodt lehetek, nem fertőzök.
A patikákban kapható gyorsteszt elől azt olvastam, hogy nem mutatná ki a fertőzöttaégemet, csak az oltás miatti IgG-t és IgM-et.
#13 Ilyen vírusterhelés mellett, pandémia idején a PCR teszt szinte biztos, hogy pozitív lenne, de ha nincs tünete, és csak teszttel lehet kimutatni a vírus jelenlétét, akkor az oltás betöltötte a funkcióját.
Az oltással nem egy buborékot kapsz a tested köré, hanem egy belső védekező mechanizmust, ami a bekerülő kórokozót gyorsabban, ahtékonyabban tudja elpusztítani, mint oltás nélkül, de legalább olyan minimális szinten tartani a vírus replikációt, és a vírusszámot, hogy az ne okozhasson betegséget, szövődményt. EZ az oltás célja, és értelme. Tehát ha oltás után az újbóli fertőződés esetén nincs, vagy nagyon enyhe tüneteket produkál a beteg, annak örülni kell, és teljesen mindegy, hogy a PCR teszt pozitív. Még egyszer: Az oltás célja, hogy a megbetegedést megakadályozza, a vírusszám csökkentésével a fertőzés átadásának esélyét minimálisra csökkentse. Ez a Pfizer esetében 98%-os, vagyis 2% esély van rá, hogy egyáltalán lesznek tüneteid, és 2%-os szinten tartja a vírusmennyiséget a szervezetedben, ezért 98%-al kevesebb vírust tudsz átadni.
Nem ON/OFF.
De nagyon nem mindegy, hogy 100%-os mennyiségű vírust termelsz a szervezetedben, és azt köhögöd vissza, vagy csak 2%-ot...
Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!