Van itt olyan aki csinált antitest tesztet covid fertőzés után és negatív lett neki?
Még októberben volt 2-3 napom amikor rázott a hideg, de olyan fura, fájdalmas módon, mint előtte még soha, fejfájásom volt, meg 1-2 nap nátha. Nem fordult rosszabbra, így nem foglalkoztam vele, de mint a legtöbb optimsita ember, én is úgy gondoltam, hogy átszaladhatott rajtam a betegség. Persze nem mentem sehova utána még egy hétig, amúgy is home office volt, bevásárlás házhoz jött, szóval semmi változás a normál életemhez képest.
Most vásároltam patikában egy gyorstesztet, hogy széles körben elérhető lett végre és IgG és IgM-re is negatív vagyok, pedig őszintén szólva örültem volna, ha túlvagyok ezen a marhaságon és védett vagyok. Bár az emberek nagy része ezt hiszi egyből ahogy náthás egy kicsit, tudom.
Viszont volt olyan ismerősöm aki 5 hétig nagyon beteg volt, igazolt covidos és neki sem termelődött antitest a vérében, megnézette direkt szerológiai teszttel. Ez mennyire általános dolog?
Nyáron olvastam egy amerikai tanulmányt, miszerint 1 hónappal a "gyógyulás" után a betegeknek csak a harmadának lett elég sok antitestje, és ők is jellemzően a legsúlyosabb tüneteket produkálók csoportjából kerültek ki. 3 hónappal a "gyógyulás" után az eredeti egyharmad is harmadolódott:(
Másrészt állítólag ezek a gyorstesztek sokszor adnak fals negatívat.
Ismerősöm nemrég lett beoltva, tervezi, hogy kb. 1 héttel a második oltás után csinál tesztet, hát, kíváncsi leszek:D
Ha az antitest-teszt pozitív, akkor tuti hogy védett vagy. Ha negatív, akkor vagy védett vagy, vagy nem - ugyanis az immunrendszer másképpen is "emlékezhet" a koronavírusra, nem csak antitestek segítségével.
A fertőzésen átesettek nagy többsége hosszú időre védett lesz: ezt onnan tudjuk, hogy bár előfordul, igen ritka az újrafertőződés. Akkor is, ha sokuk vérében az antitestek nem mutathatók ki.
Az persze érthető, ha a hatóságok csak azt fogadják el élő védettségnek, ha valakinek az antitestek kimutathatók, hiszen az elég hülye teszt lenne, hogy direkt megfertőznek, hogy kiderüljön, megbetegedsz-e vagy nem. Szóval hiába lehetsz védett antitestek nélkül is, jelenleg ezt nem tudjuk bizonyítani, kimutatni.
Szia!
Én és a férjem,valamint a 3 éves gyerekünk is benne volt a COVID-ban novemberben,pár hétre rá csináltattunk tesztet,és egyikőnk sem termelt ellenanyagot.Mondták is, hogy vigyázzunk,mert bármikor elkaphatjuk.
"Ennél nagyságrendekkel kisebb titkos is titokban maradnak örökre."
Ennek a mondatnak nincs értelme, ráadasul még az állításoddal sincs összhangban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!