Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Azok, akik most a korlátozások...

Azok, akik most a korlátozások pártján állnak elfogadnák, hogy örök életükre így kell élni?

Figyelt kérdés

Csak mert hogy Cilike megmondta, hogy a koronavírusnak sosem lesz vége. Azt is látjuk, hogy az oltottakra is vonatkoznak bizonyos korlátozások és valószínűleg újabb vírusok is jönni fognak. Ráadásul minél sterilebb módon élünk, annál könnyebben lever a lábunkról egy vírus.

A kérdés lényege tehát az, hogy akik most azt mondják, hogy nem szabad engedni, tartani kell a lezárásokat, korlátozásokat, maszkot kell viselnünk, nem szabad utaznunk, stb., azok ezt el tudják fogadni akár örökre is, ha nincs más választás? Tehát ha a vírushelyzet nem változik, folyamatosan jönnek hasonló mutánsok, vírusok és a politikusok szerint ez mind veszélyes, tehát továbbra is fenn kell tatani a korlátozásokat, vagy azok egy részét, akkor elfogadható számotokra, hogy így éljük le az életünket? Maszkban, rettegve, tartva attól hogy bármikor karanténba zárhatnak, mert ez az új norma, ezt most már természetesnek kell venni?

És kérem, ne arra adjatok választ, hogy csak egy ideig mert majd nem így lesz, a kérdés arra vonatkozik, hogy ha esetleg állandósul ez az állapot és mindíg kitalálnak valami hasonlót a vezetőink és kvázi végleg bevezetik ezt a "normát", akkor számotokra ez elfogadható-e, hogy hosszútávon is így éljünk?

2021. febr. 20. 09:34
A kérdező szavazást indított:
Igen, ha kell így fogom leélni az életem, mert ez a helyes.
Nem, látok rá esélyt, hogy később belátom, hogy tévedtem és meg fogom bánni a mostani viselkedésem.
Most sem értek egyet ezzel az egésszel, átvertek minket, el kellene törölni a korlátozásokat azonnal.
37 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

Inkább azt mondom, hogy így is le tudnám élni az életemet, és képes lennék boldog lenni, alkalmazkodni hozzá.

Nyilván nem ez az álmom. De eddig is igyekeztem úgy kialakítani az életvitelemet, hogy az ilyen korlátozások a lehető legkevésbé érintsék, illetve tegyék tönkre. Ez a főpróba jól sikerült.

2021. febr. 20. 09:37
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Jön a jó idő,lazulunk nem sokára úgy is .
2021. febr. 20. 09:38
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Igen, el tudom fogadni.
2021. febr. 20. 09:44
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, és nem is akarom elfogadni. Az alapvető szabadsághoz való jogomat sérti ez az egész. Ráadásul hülyeség, mert a 10 millió lakosból elkapta kb 300 ezer, az 3%, meghalt 10 ezer, az 0,1% -a a lakosságnak. Ennyit a veszélyes, halálos vírusról, amiért bezárnak minket.
2021. febr. 20. 09:47
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
4- es vagyok: a 0,1% aki meghalt, annak 99%-a rákos volt, vagy 90 éves. Lehet számolni hányan haltak meg Tényleg a vírus miatt.
2021. febr. 20. 09:49
 6/11 anonim válasza:
35%
Majd amikor a te 54 éves egészséges nagynénéd hal meg 2 hét alatt a vírusban, akkor mégis soknak tűnik majd az a 0,1%. Másrészt annyira dobálózik itt mindenki a jogaival, de ehhez kötelezettségek is társulnak, az alapvető jogok közül csak az emberi méltósághoz való jog az ami korlátozhatatlan és feltétlenül érvényesül. Ha levezetsz nekem egy szükségesség arányosság tesztet, hogy miért korlátozzák a te alapvető jogaidat, kérlek akkor érvelj ezzel.
2021. febr. 20. 11:13
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
6- os, sajnálom nagynénédet, de a lakosság számához viszonyítva akkor is minimális a halálozás. Sokkal többen meghalnak más betegségekben, balesetben, sőt elmondom, sok lesz a halálozás az időben fel nem ismert betegségek miatt, mert most megállt az élet a koronavírus miatt, nincsenek szűrések, semmi. Persze erről nem lesz statisztika, így erről nem sokan fognak tudni. 4- es voltam.
2021. febr. 20. 11:55
 8/11 anonim ***** válasza:
41%

Fura hogy fel teszel egy kérdést és hizzáteszed higy mit ne válaszoljunk, pedig nem lehet a kettőt kükönválasztani.

"koronavírusnak sosem lesz vége" Ezt nem csak Cecil mundja hanem a világszerte a virológusok. De ez nem azt jelenti hogy nem fog javulni a helyzet. Erre találták fel a vakcinákat.

Ezért a "Tehát ha a vírushelyzet nem változik" mondatod azt mutatja számomra hogy nagyon félreértelmezted ezt a mondatot. Mert ha lesz mindenki számára elérhető vakcina akkor nem lesz szükség ilyen korlátozásokat sem. Ez a cél.

2021. febr. 20. 13:06
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

6-os azért ezt gondold át amit írtál.

Rák nagyobb,halálozási rátával (dolgozik)!

És ott is sanszos,hogy valaki elmegy egy vérvételre,vagy egy tüdőszűrésre

és közlik vele van 1,2,3,4,5,6,7-hónapja .

Nem kell a rizsa vírusról .

2021. febr. 20. 13:26
 10/11 A kérdező kommentje:
#8: Félreérted. Én nem azt mondtam, hogy mit ne válaszoljatok, hanem, hogy ha az az opció nem játszik, hogy megoldódik minden az oltástól, és emiatt így marad végleg minden, akkor mit tennétek.
2021. febr. 20. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!