19@
Miert kellett tesztelni téged? Valami baj volt?
Mi is megkaptuk a második oltásunkat, azt a mondták a kórházban többet mem kell tesztelésen résztvennünk.
23@
Mi a Pfizer oltást kaptuk, ami véd a fertőzéstől és a továbbadástól. A szoros kontakt sem okozhat gondot.
Te Modernát kaptál?
Müller C. elmondta az operatív törzs tájékoztatóján, hogy az oltottaknak még szoros kontakt esetén sem kell karanténba menniük.
Vagy M.C. hazudik, vagy a 23-as hozzászóló!
Egyikük sem!
Aki már a 2. oltását is megkapta, és eltelt utána legalább egy hét, annak nem kell karanténba mennie akkor sem, ha szoros kontakt. Csak figyelnie kell magát, és ha esetleg tüneteket észlel magán, akkor kell jelentkeznie az orvosánál (és akkor lehet, hogy letesztelik PCR-rel).
A hozzászóló azonban akkor lett szoros kontakt, amikor még csak az első oltását kapta meg! (Ez kiderült a hozzászólásából.) Akkor még más eljárás alá esett, hiszen az első oltással még nem alakul ki a teljes védettség.
24.-nek
Pf.-B-et kaptam, mint minden eü dolgozó. 10-én az elsőt, 31-én a másodikat. Közben 27-én kiderült, hogy szoros kontakt voltam egy családtagommal kapcsolatban. A kórházi infekciókontrol azonnal elrendelte a karantént (és a teszteket), addig is helyileg is izoláltak és tesztelés után hazaküldtek karanténba.
26.-nak
Köszönöm szépen hogy elmagyaráztad a kételkedőnek! Ráadásul valaki nem vette figyelembe, hogy ez ÚJ SZABÁLY! Idézet az infostartról: "Új szabály: ha valaki mindkét oltását megkapta, és a megadott idő eltelt – ez a Pfizernél 7-10 nap, az AstraZenecánál 15 nap –, azaz elnyerte a teljes védettsége, akkor,
ha kontaktszemélyek minősül, nem kell karanténban tartózkodnia." Február 10-i, szerdai, tehát tegnapi bejelentés. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!