Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez milyen védőoltás lehetett?

Ez milyen védőoltás lehetett?

Figyelt kérdés

2001 es születésű vagyok, és arra emlékszem hogy nagyon kicsi koromban a bal vállamat valami más fajta tűvel oltották be, ami nem olyan mint egy sima vakcina, hanem inkább olyanhoz tudnám hasonlítani mint a vezetékeknek az a része, amit be kell dugni a konnektorba, fehér volt és kerek, és azon volt talán több tű. és úgy emlékszem az oltási heg is a vállamon azóta van.

És miután beadták ezt az oltást, egy teáskanál szerűvel adtak valami gyógyszert amiről azt hazudták nekem hogy finom tea, de valami keserű folyadék volt és be kellett vennem.

Mi lehetett ez amit bevettem illetve mi ellen oltottak ilyenkor? Es milyen fajta tű lehetett ez? Azóta ilyesmit nem láttam.

2021. jan. 26. 02:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki 2-4 hónapos korában kötelezően kapja a DiPerTe oltást, emlékezetem szerint később, 11 éves korában emlékeztetőt. Aztán kapja a BCG oltást is.

Keresd meg az oltási könyvedet, amit a szüleidnek meg kellett őrizniük a saját érdekedben.

Tehát: torokgyík(Diftéria),vérmérgezés (Tetanusz) ellen

diftéria-pertusszisz-tetanusz.

Tüdőbaj TBC ellen kapod bőr alá, az az eset, amikor egy kis púp keletkezik a bőröd alatt, és heg marad a bal válladon.

.

A járványos gyermekbénulás ellen kaptad a Sabin cseppeket, szájon át.

.

Mumpsz szövődménye lehet: hallásvesztés, agyvelőgyulladás, heregyulladás és n emzőképesség vesztés. A mumpsz ellen védő oltóanyag legyengített vírusokat tartalmaz. Az oltást a kanyaró és a rózsahimlő ellen is védő MMR-vakcinában adják be. Az oltás élethossziglani védelmet nyújt.

.

[link]

.

2021. jan. 26. 03:28
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Aljas politikai okból most az oltás ellen kampányolnak, mindenféle sötét rágalmakat terjesztve, mert az az érdekük, hogy minél nagyobb legyen a baj.

Az EU nem rendelte meg a kellő mennyiségű oltást, ugyanakkor puszta kereskedelmi hasznot remélve, meg akarták tiltani, hogy az eu-s országok egyénileg szerezzék be. Ennek most már minden eu-s ország ellenáll.

Kritizálták az orosz és kínai vakcinát, ugyanakkor Merkel és a franciák gyorsan megkötötték Kínával és Putyinnal a szerződést.

.

Anarchistákkal akarják bujtogatni az embereket, mert az az érdekük, hogy minél tovább tartson a zárlat, minél nagyobb legyen a baj, lehetőleg dőljön be a gazdaság. Párhuzamosan a zárlat ellen uszítanak..

Ott vannak minden portálon, az utcán az oltásra felhívó plakátokat ragasztanak át aljas, hazug propagandával.

.

Akinek minimális esze van, az jelentkezik az oltásra. Az egész országnak elegendő oltást rendelt meg a kormány az orvostudósok javaslatára és szakmai irányításával.

.

Akit beoltanak, az nem lesz beteg, de lehet hordozó. Ezért kell minimum a népesség 3/4 -ét beoltani, hogy megtörténjen az átoltottság és nem kapják el, ne legyenek betegek.

.

Ésszel kell élni és gondolkodni.

.

2021. jan. 26. 03:36
 3/3 A kérdező kommentje:

Első, köszönöm szépen a hasznos választ.

Második, nem értem mi köze van ennek az én kérdésemhez

2021. jan. 26. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!