Ha a kullancs feje benne marad egy állatban akkor lehet baja?
az a lényeg a kullancskiszedésnél, hogy ne nyomódjon össze a fotroha, mert ha igen, akkor az összes mérget a bőr alá pumálja. ha nem nyomódott össze, csak a feje benne maradt, akkor azt kidobja magától a szervezet.
Egyébként gratulálok a kultúrált megfogalmazáshoz :P
A kullancs irtó sprén van használati utasítás valószínűleg, egyébként meg bőrre cseppenthető kullancsriasztót kéne használni, mert az hatásos.
nekem is volt ilyen a cicával. nem foglalkoztam vele, mert gondoltam, majd kikaparja magának, vagy besebesedik és majd lejön.
na nem így lett. elkezdett a kullancs feje körül bedagadni a bőre a cicának, és ilyen "lyuk" lett ott, eléggé megijedtem, persze az állatorvos pont szabin volt:S de elkezdtem kenegetni aloe verával (letörtem a növény levelét és a levét a kullancsfejre/sebre kentem) ezt minden nap megcsináltam párszor úgy egy hétig, a végére kilökődött a kullancs beleszakadt feje.
szóval ha van otthon aloe vera növény, akkor azt ajánlom. (ha nem akarod dokihoz vinni, de azért az jobb lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!