Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki átesett a koronavírus...

Aki átesett a koronavírus fertőzésen, többé soha nem fertőzhet?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy elkapom, felgyógyulok, bizonyos ideig megtalálhatóak bennem az antitestek amit a vírus ellen termelt a szervezetem. Ez jelenleg ha jól tudom kb. 6 hónap védettséget jelenthet. De ha ez alatt a 6 hónap alatt találkozok egy fertőző beteggel, akkor én ugye a meglévő antitesteknek köszönhetően nem leszek beteg, nem lesznek tüneteim. Viszont a kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben más valakit, aki még nem esett át a fertőzésen, megfertőzhetek? Ilyen esetben én egy tünetmentes fertőző lennék, vagy pedig veszélytelen másokra?

2020. dec. 28. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos ez nem igaz. A korona sokkal makacsabb betegség csak pár hónapos védettséget nyújt. Egyik ismerősöm áprilisban és novemberben is elkapta.
2020. dec. 28. 23:20
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
Semmi sem biztos és az ellenkezője sem.
2020. dec. 29. 00:57
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Nem biztos, de egyelőre arra mutatnak a jelek, hogy nem ad örökre védettséget.
2020. dec. 29. 10:35
 4/6 anonim ***** válasza:
18%

Egy német lapban olvastam, hogy pár évig hat az oltás.

Itt a gyorsfordítás:

A stájer virológus, Florian Krammer, aki a New York-i Mount Sinai Kórházban dolgozik, úgy véli, hogy a koronavírus elleni oltást követően a védelem néhány évig fennmarad. Krammer szerint még mindig nincsenek megbízható tények. "De a most látható antitestválasz és az eddig rendelkezésre álló adatok alapján, négy hónap alatt feltételezem, hogy az oltás által nyújtott védelem néhány évig fog tartani" - mondta egy interjúban.

2020. dec. 30. 05:20
 5/6 anonim ***** válasza:
26%

Az oltás az eddigiek alapján hosszabb védettséget ad.

A kérdésre válaszolva, igen, elvileg fertőzhetsz. De ennek viszonylag kicsi az esélye. A szervezetedben a vírus nem nagyon tud szaporodni, kevesebb ideig van jelen, plusz nem köhögsz, prüszkölsz, fújsz orrot, azaz a vírus ami bent van, jó eséllyel ott is marad. Aki átesik a fertőzésen (tünetes), az is akkor fertőz legjobban amikor tünetei vannak (meg picivel előtte, amikor már nagyobb mennyiségű vírus van jelen a szervezetében).

2020. dec. 30. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:
39%
Közeli ismerősöm megfertőződött, majd rá 1 hónappal újra..úgyhogy teljesen változó, kinél meddig van antitest
2020. dec. 30. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!