Valamikor Januárban, a neten olvastam a vuhani helyzetről. Akkor még azt mondták, nem fog eljutni Európába...
Emlékszem, akkoriban mennyit gúnyolódtak azokon, akik maszkot vettek, meg aggódtak a Kínából érkező csomagok miatt. Nagyot fordult a világ...
Januárban a párom főnöke minden alkalmazottnak vett egy 10 darabos nagyon menő FFP3 maszk szettet.
Én is januárban vásároltam egy 50 db-os sebészi szájmaszkot akkor még háromezerpárszáz forintért...(évek óta használtam a maszkt influenzaszezonban, csak akkor még hülyének néztek a maszkhasználat miatt az emberek..:D )
Na hát ha tudtam volna, hogy mi lesz akkor 5 dobozzal veszek..
Anno kicsit furcsálltam a párom főnökének a reakcióját Vuhanra, de mindig azt mondogattam, hogy most nevetgélünk rajta, meg furcsálljuk, de a végén lehet neki lesz igaza, és tessék...
"50 db-os sebészi szájmaszkot akkor még háromezerpárszáz forintért"
Az durva összeg már akkor is. Most is iszonyatos ára van, a patikába is 4900 ft 50db. BlackFriday napokon szlovákiából rendeltem maszkokat. 790 volt egy doboz. Ugyanaz, mint amit itthon a patikába kapsz. 30 dobozzal berendeltem, adtam másnak is belőle.
Én pontosan tudom
Január 13-a volt. Megérkeztem reggel 7:15-kor a munkahelyemre. Leállítottam a motort, még szedelőzködtem, fogtam a táskámat, hogy megyek be az épületbe. Útközben nem figyeltem az adásra, Balázsék mentek (Rádió1). Amikor már szálltam volna kifelé, akkor esett le, ahogy Balázs mondja: 10 milliós várost zártak le Kínában.
Én már akkor tudtam, hogy itt nagyon nagy baj lesz. Csak azt hittem, hamarabb elterjed. Lehet, túl sok katasztrófafilmet nézek. Biztos.
Suliban február körül beszélgettek a fiúk erről a vírusról, ami miatt "random halottak vannak az utcákon"
Legalábbis akkor ők így beszéltek erről
Pontosabban fogalmazva Kínában halottak vannak az utcán, annyira pusztit.
Ezzel ijesztgették egymást, mi lányok meg csak néztünk hogy miről beszélnek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!