Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A korlátozások, tilalmak...

A korlátozások, tilalmak meghozták a várt eredményt?

Figyelt kérdés
Hogy lehet, hogy a bevezetett intézkedések ellenére folyamatosan nő a fertőzöttek száma?

2020. nov. 28. 10:46
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
55%

"Bízd már a szakemberekre ezt a dolgot pls" - mint te? vagy a gyakori többi fotelszakértője?

Vagy mint a minden héten mást mondó Szlávik (nyári nyaralás, a szeptemberre vizionált vakcina még tavasszal)?

Vagy a minden téren csaló Gödény?

Vagy a Cilike napi stand up show (nyunyóka, mennyasszonyi kesztyű)?

Az Orbán és a laborja? Ugyanitt, nyáron sokszor vétett a maszkhasználati szabályok ellen. Vagy most a napi "operációs" hajnali kipcsak törzsi ülések, amik csak arra jók, hogy kiposztolhassa facebook-ra, hogy amúgy "dolgozik"? Mert amúgy abból semmi nem látszik a kijárási korlátozáson és a vásárlási idősávon kívül. De ezekhez a döntésekhez nem kell ennyi színjáték.

Az egyetlen hiteles magyar szakember számomra a BioNTech női társalapítója. Na ő szakember. Az értelmes, hozzáértő emberek már rég elhagyták Magyarországot (és ez minden szakmára igaz! csak meg kell nézni hány kókler maradt az építő- és felújítási iparban)

És még csodálkozik bárki is, a fentebb felsorolt személyek, események fényében, hogy nem bíznak az emberek semmiben, ideértve a vakcinát is.

Nincsenek NORMÁLIS döntések és tájékoztatások. Csak mellébeszélések, kapkodás, a korházakban felfordulás (és nem a sok betegtől), meg színjáték.

A "tömeges" tesztek 2, leírom KETTŐ, % lett pozitív az kb semmi (és ugye mindig azt szajkózzák, hogy az a cél, hogy ne mindenki egyszerre betegedjen meg - ennél jobb számot nem lehet produkálni). Egy 10 milliós ország egészségügye, még a ramaty magyar is, ki kell bírjon egy olyan éves ingadozást mint ami most van, +7000 COVID-os beteg szorul ápolásra +700 az intenzíven. Cserébe a korházak fel vannak forgatva, felesleges átcsoportosítások, extra stressz az amúgy is stresszes egészségügyben.

A jelenlegi kimerült mentősök, orvosok, ápolók, stb is csak azért fáradtak, mert a fenti "szakemberekre bízták magukat". Ha nem forgattak fel volna mindent most sokkal jobb lenne a helyzet.

2020. dec. 7. 12:26
 42/49 anonim ***** válasza:
27%

"Csak mellébeszélések, kapkodás, a korházakban felfordulás (és nem a sok betegtől)"

De, a sok betegtől van. Ezt onnan tudom, hogy orvos a bátyám.

"Egy 10 milliós ország egészségügye, még a ramaty magyar is, ki kell bírjon egy olyan éves ingadozást mint ami most van, +7000 COVID-os beteg szorul ápolásra +700 az intenzíven"

Kivéve, hogy nincs elég szakember... Nem a férőhelyek számával, meg a lélegeztetőgépek számával van a baj, azokban "világbajnokok" vagyunk, csak sz*rt sem érünk vele, ha nincsenek szakemberek.

"Ha nem forgattak fel volna mindent most sokkal jobb lenne a helyzet"

A sz*r helyzet miatt volt szükség az átcsoportosításokra. Ébredj fel, ez a valóság.

2020. dec. 7. 12:38
 43/49 anonim ***** válasza:
34%
41-es! Látszik, hogy szerencsédre nem sok közöd van a magyar eü-höz. Azok a mentősök, orvosok, ápolók eleve fáradtak voltak, mert eleve erejükön felül, emberhiánnyal küzdve túlóráznak, nem 1-2 órácskát jó pénzért, hanem 12-t, akár nulla forintért. Csak nem tudom mi az a pénz, ami ér annyit, hogy a 24. ébren töltött óra után kelljen meghoznod egy pillanatról a másikra olyan döntést, amin a másik egészsége, esetleg élete múlik. Na ebből a lelkiállapotból indult a magyar eü. a covid elleni küzdelemben. Az anesztesek át vannak csoportosítva covid osztályra, azt csak Kásler hazudozza a bamba ábrázatával, hogy nem maradnak el pl onkológiai műtétek. Asszisztensnőm anyukája még egy nappal a kiírt műtét előtt sem tudta, hogy meg lesz-e tartva, tudnak-e vhonnan szerezni anesztest. Aztán egy héttel később valóban megtartották a műtétek, az orvos a covid osztályról rohant át, lehet épp egyikünk nagymamája mellôl, majd egy héttel később kiderült, hogy covid pozitív. Azért kellenek a korlátozások, mert abban a pillanatban, hogy megugrik az esetszám még ennél jobban is, kész, összeomlott minden. Sorra dőlnek ki a szakemberek covidban vagy krónikus fáradságban, ezzel sem tudnak megküzdeni, hiszen mint írtam, vki mellől kell elhívni az orvost, holott nem véletlenül volt odatéve. Akkor beszélhetnénk arról, hogy bírja a rendszer, ha lenne szakember a covidos mellett is, meg a rákos mellett, meg a sürgősségi ellátást igénylő mellett is, de nincs. Lehet örülni, ha a 3-ból az egyiknél van vki, és akkor sem annyian, ahányan kellenének. Egy átlag sürgi osztályon még nem covidos időben is órákat kell várni például thrombosis gyanúval, mivel most a sürgi orvosok és ápolók jó része is covid osztályon tevékenykedik, ezért napos várakozások vannak olyan szitukban is, ahol nem garantált a maradandó károsodás azonnali ellátás hiányában. Nem, sajnos a rendszer nem bírja el. Sokan meghalnak úgy, hogy menthetőek lettek volna. És sokan meg is fognak.
2020. dec. 7. 13:34
 44/49 anonim ***** válasza:
18%
43: Most nem értem, hogy mi van. Lényegében ugyanarról beszélünk.
2020. dec. 7. 13:47
 45/49 anonim ***** válasza:
67%
Én fogorvos vagyok, ami az egyik leginkább fertőzéseknek kitett szakma. Itt direkt módon érintkezünk az emberek nyálával, vérével, gennyével, egy fogfúrás az aeroszol-képződés miatt nagyjából olyan, mintha arcon tüsszentenének. Itt nem lehet távolságot tartani, ha nem hajolok be a beteg szájába, ha nem ölelem át, akkor nem tudok dolgozni. A sebészi maszkot, állandó kézfertőtlenítést és kesztyűt 3 dologgal egészítettük ki, ffp2-es maszkkal, fúrás közben plexivel, kezelés előtt egy kis hyperolos öblögetéssel. 7-en dolgozunk együtt egy épületben, mindannyiunknak voltak kontaktjaink, voltak pácienseink is, akik betegen eljöttek, de nem szóltak róla, illetve civil életben is előfordult, hogy utólag kiderült edzőről, körmösről, akárkiről, hogy már akkor pozitív volt, mikor találkoztunk vele. Egyikünk sem esett még át a covidon. Nem bizonyít semmit, de azért csak jelent vmit, és nem szkafanderben dolgozunk, edzőhöz sem nyilván plexiben jár az ember. A covid időszak előtt sem nagyon szedtünk össze semmit betegtől, pedig én hozzám is nem egy és nem is két lógó taknyú gyereket hoztak már “ha már ott voltunk a háziorvosnál ide is beugrottunk” felkiáltással, ezek a gyerekek nyilván arcon is köhögik az embert. Ekkor csak egy sebészi maszkot viseltem, amit kezelés után lecseréltem, kézmosás, kesztyű. Véleményem szerint, bár a témában laikusnak tekintem magam, de mivel gyakorlott vagyok a fertőzések kivédésében úgy gondolom, hogy igenis hasznosak ezek az intézkedések. Persze sokan nem veszik komolyan, pl a kézmosást is ki ellenőrzi, a maszkot továbbra is sokan hordják rosszul, de eddig még senkit nem láttam, hogy kirakták volna az Aldiból, mert az orra alatt volt.
2020. dec. 7. 18:31
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
Így van, a megfelelö arceltakarás a lényeg. Én két maszkban + légáteresztö orrdugóval megyek mindenhova.
2020. dec. 10. 07:10
 47/49 anonim ***** válasza:
56%
Persze. Minél többet korlátoztak, annál több covidost tudtak kimutatni.
2020. dec. 10. 13:35
 48/49 anonim ***** válasza:
Ahol hülye politikusok intézkednek szakemberek helyett, ott ne várj eredményt! Még szerencse hogy a háttérben vannak elhivatott egészségügyi szakemberek is!
2021. júl. 10. 12:34
 49/49 anonim ***** válasza:
Nagyjából mindenhol ugyanazokat a módszereket alkalmazták, ennek ellenére a vakszerencsén, meg az ország földrajzi adottságain - főleg, hogy szigetország-e - múlt.
2021. júl. 10. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!