Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A korlátozások, tilalmak...

A korlátozások, tilalmak meghozták a várt eredményt?

Figyelt kérdés
Hogy lehet, hogy a bevezetett intézkedések ellenére folyamatosan nő a fertőzöttek száma?

2020. nov. 28. 10:46
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
73%
11:44, Ja, nem veszik komolyan a kijárási tilalmat, fegyveres katonák tartatják be az egészet és mindenkit szarrá büntetnek. Ma egyéni szabadidős sportolási helyen járkáltak a rendőrök össze-vissza. Legalább ne hazudozz, ha már a félelmet kelted.
2020. nov. 29. 13:10
 22/49 anonim ***** válasza:
27%
Miért hazudoznék? Mi hasznom származik szerinted abból, hogy ferdítek? Ahol én lakom, ott se katona, se rendőr. Örülök, ha néhány nagyobb városban vmennyire lehet szankcionálni a szabályszegést, én kisvárosban lakom, itt senki és semmi nincs. És igen, ez a másik, hogy nála mi a helyzet, akkor jön valaki, hogy hazugság. Nem hazugság. Itt sajnos ez a helyzet és nem hinném, hogy egyedül csak itt (a családom nagy része eleve az egyik legnagyobb magyar városban lakik és ők sem vették észre, hogy katonák meg rendőrök rohangálnának az utcán, de majd visszakérdezek, hátha arra élvezkednek, hogy engem félrevezetnek, logikusnak tűnik).
2020. nov. 29. 13:54
 23/49 anonim ***** válasza:
59%
És nem tudom mi a félelemkeltés abban, hogy leírom a véleményem, kihangsúlyozva, hogy a magam laikus módján. Egyébként ismert a mondás: jobb félni, mint megijedni :) talán éppen az a baj, hogy eddig nem vették elég komolyan az emberek a járványt. Mivel én sok emberrel találkozom és a munkám is magasrizikójú fertőzés szempontjából ÉS a családban jelenleg is vannak ketten, akik kórházban fekszenek, életerős, aktív életet élő, alapbetegséggel nem rendelkező középkorúak, ezért igen, én azt gondolom, hogy ahogy sok ember hozzááll, az sajnos fegyelmezetlenség. És ez utóbbi sem félelemkeltés, tényleírásnak hívják, csak sajnos a hozzád hasonlók nincsenek hozzászokva, hogy sajnos lehetnek ilyen helyzetek a világban. Ez a baj, hogy túlságosan el vannak kényeztetve az emberek, aztán ha valaki élménybeszámol, egyszerűbb lehazugozni, mert nem mernek szembenézni a ténnyel, hogy bizony, lehet hogy tényleg baj van.
2020. nov. 29. 14:01
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

#23: Talán épp az a baj, hogy ti meg túl komolyan vettétek. Nem veszed észre, hogy pont akkor emelkednek az esetszámok, amikor idióta korlátozásokat hoznak? Pont korlátozások miatti stressz, a túlzott fertőtlenítés és a maszk miatt betegszenek meg az emberek.

Az egyik barátom iskolában dolgozik. Csak azok lettek pozitívak, akik agyonhordják a maszkot. Már otthon előre felteszik, és le sem veszik egész nap. El kéne engedni az egészet, aztán majd túl leszünk rajta, mint ahogy máskor is túl voltunk az ilyeneken. Ennek politikai célja van, csak a vak nem veszi észre, hogy mire megy ki az egész.

2020. nov. 29. 14:22
 25/49 anonim ***** válasza:
0%
Igen, javul. A kórházban ápoltak száma már nem emelkedik meredeken
2020. nov. 30. 01:22
 26/49 anonim ***** válasza:
75%
Ha emelkedik, az nem javulás.
2020. nov. 30. 07:47
 27/49 anonim ***** válasza:
42%
26: De ha már lényegesen lassabban emelkedik akkor de, az javulás. Tudod ez nem olyan, hogy majd hirtelen csökkenni kezd. Szépen, fokozatosan működik ez a dolog
2020. nov. 30. 09:39
 28/49 anonim ***** válasza:

Kijárási tilalom este 8 és reggel 5 között: Igen -- igazából az éttermek, szórakozóhelyek, mozik, színházak, stb bezárása hozzák az áttörést

Maszk használata zárt helyeken (bolt, posta, stb): Igen

Középiskolák bezárása: Részben vagy nem (max a tumultust csökkentik)

Idősek vásárlási sávja: a boltok este 7-kor való bezárásokkal kombinálva RONT a helyzeten, mert akik 8-től 17-ig dolgoznak azok vagy korán reggel vásárolnak vagy este munka után és pont abban az idősávban NŐTT a tumultus. Az ideális az volna ha egyenletesen kevesen lennének egyszerre a boltokban. Ha már annyira akarnak idősek sávját akkor legyen délben, 12-13 vagy 11-13.

Maszk kötelező használata közterületen: Nem. Csak forgalmas helyeken, mint pl piac kéne legyen kötelező. Utcán egyedül sétálva értelmetlen.

Közös használatú zárt helyen kéne kötelezővé tenni, pl. társasházak liftje, főleg ha szomszéddal együtt szállsz be, ha nem akarod megvárni a következőt.

Házibulikat is tiltani kéne ha 2-nél több háztartás találkozik.

2020. nov. 30. 10:49
 29/49 anonim ***** válasza:
35%
24-es! Oké, várjuk a reprezentatív statisztikát arról, hogy többen betegszenek meg azok, akik fegyelmezetten betartják a szabályokat, mint azok, akik nem. Amíg ilyet nem linkelsz, addig csak Átlag Jóska otthon konfabulált elmélkedése az írásod. Illetőleg ezt a túlzott fertőtlenítést, meg maszkhasználatot írd azoknak, akiknek a munkájukban alapkövetelmény koronavírustól függetlenül a védôruházat és a rendszeres fertőtlenítés, sterilizálás. Megnézem én, hogy hogy ülsz be olyan fogorvos székébe, akinek belelóg a taknya a szádba, mert nem vett fel maszkot, vagy miután kihúzta egy elhanyagolt, koszos ember fogát, anélkül ültet be téged, hogy előtte fertőtlenítette volna a széket. Szerintem nem lennél boldog.
2020. nov. 30. 12:10
 30/49 anonim ***** válasza:
64%

27-es

Értem, tehát, ha lassabban emelkedik, de végig megy mind a 10 millió emberen az országban és szép lassan meghal, amennyi meghal, akkor az neked szintén javulás.

Egyébként meg a halálozások számából, meg abból, hogy %-osan még több pozitívat találtak, mint pár hete - pedig most már tömegesen tesztelnek olyanokat is, akik elvileg nem betegek (tanár, szoc.dolgozók) - amúgy egyértelmű, hogy egyáltalán nincs lassulás.

A korlátozások már nem érnek semmit, ergo károsak. Nagyon.

2020. nov. 30. 17:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!