Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Meddig fertőző a veszettség...

Meddig fertőző a veszettség vírus?

Figyelt kérdés
Ha egy veszett állat nyála rákerül egy felületre/tárgyra akkor az meddig képes életbe maradni és fertőzni a tárgynak a felületén? Ha pl kézzel eszek vagy maszturbálok akkor elkaphatom ha nem mostan kezet de hozzá értem ahhoz a felülethez amire a veszett állat nyála volt?

2020. nov. 20. 22:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6os vagyok, egy hétig szerintem nem, másképp nem azt mondanák hogy néhány napig, hanem azt hogy egy hétig.
2020. nov. 20. 22:43
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Gazdatest nélkül a vírusok nagyon hamar elpusztulnak, főleg levegőn nem bírják sokáig. Írhatnál konkrét dolgot, milyen állat? Veszett volt biztosan? Hogyan érintkeztél vele? Ezek fontosak!
2020. nov. 20. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
Hol találkoztál, milyen állattal, miért gondolod, hogy veszett volt? Eleve miért nem mosol kezet mindig hazaérés után?
2020. nov. 20. 22:45
 14/17 A kérdező kommentje:
Erkélyen nekem repült valami. Utána meg összefogdostam mindent. Nem tudom hogy veszett volt e. Nem éreztem hogy megharapott.
2020. nov. 20. 22:48
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Ezen ne pánikolj! Kizárt hogy így bajod legyen. Meg a veszettség alig van hazánkban már.
2020. nov. 20. 22:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy neked repült valami, nem leszel veszett. Az előző kérdésedben még oltott is voltál, akkor is neked repült valami. Ha továbbra is ezrn parázol, keress egy jó pszichológust!
2020. nov. 20. 23:24
 17/17 anonim ***** válasza:
74%
Szabad levegőre kerülve 45fokon 1 óra alatt, 80 fokon 2 perc alatt elveszíti fertőző képességét!
2020. nov. 21. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!