Így elkaphatom a veszettséget?
Figyelt kérdés
1 hónapja kaptam egy asszem 4 oltásból álló oltás sorozatot a veszettség ellen. 5 napja nekem szállt valami az erkélyen. Nem tudom mi volt. Megint be kell oltatni magam, vagy az előző oltások védnek? Vagy csak úgy kaphatom el ha megharap vagy pl a nyálával is?2020. nov. 18. 09:42
1/15 GepEpito válasza:
aki érti ezt a kérdést az nagyon okos lehet
2/15 A kérdező kommentje:
Szóval 1 hónapja ért véget a veszettség elleni oltássorozatom. De már megint nekem szállt valami este. Nem tudom hogy attól hogy nekemszáll ekaphatom e. És ha el is tudnám kapni akkor véd e az 1 hónapja kapott oltássorozat
2020. nov. 18. 10:05
3/15 anonim válasza:
Attól, hogy neked szállt valami, még nem leszel veszett. Hiszen nem harapott meg. Meg az oltás az véd.
4/15 GepEpito válasza:
jaaa értem. Tehát te egy kutya vagy. Tudtam hogy egyszer fognak csetelni is. Jó. Na és folytasd a sztorit. Tehát épp ugattad a postást, és ekkor neked repült egy fura fehér szellem amit a postás suhantot oda. Hát ez biza már veszettség felső fokon. Gyorsan nyűszics a gazdinak, hogy vigyen el orvoshoz. De addig kergesd meg a macskákat....
5/15 A kérdező kommentje:
Jó de pl nyállal terjedhet.De akkor ezek szerint nem. Utolsó te ilyen retardált vagy?
2020. nov. 18. 10:24
6/15 anonim válasza:
Az 1 hónapja befejezett oltássorozatod legalább 1 évig biztosan megvéd. Akkor is, ha veszett kutya harap meg. De itt nem harapott meg semmi, nem is karmolt (ha jól értem), attól, hogy neked repül valami, még nem kapsz veszettséget.
7/15 A kérdező kommentje:
De elméletileg a nyálával is terjed nem?
2020. nov. 18. 17:25
8/15 anonim válasza:
Véráramba kell kerulnie a nyalnak
9/15 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. És szerinted a nyálában meddig él a veszettség vírus? Szóval rákerül a kezemre és utána még meddig fertőzőképes a nyála?
2020. nov. 18. 20:01
10/15 anonim válasza:
Hogy utána belekennéd egy nyilt sebbe?
Erre nem sok esély van
Azt tudom hogy 40 fok körül 1 ora alatt annyi neki
Szobahőn nem tudom de ha nagyon akarod utananézek
De ilynen ne parazz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!