Van már covidos ismerősöd? Ez mennyiben változtatta meg a vírushoz való hozzáállásodat?
Bevallom, hogy tavasszal még én is csak legyintettem rá, és bár nem tagadtam a vírust, de úgy voltam vele, hogy "túlzott pánikkeltés", meg "médiahiszti", hiszen még az ismerőseimnek az ismerőse se hallott olyanról, aki elkapta volna.
Most viszont.... a kolléganőmnek 1 hete még semmi baja se volt, most viszont kórházban van, és esélyes, hogy lélegeztetőre is kerül, mert romlik az állapota...a hugom vőlegénye (sportos, 20-on éves, makkegészséges fiatalember), úgy odavan, hogy 2 hete az ágyat nyomja, szinte felkelni sem tud....a szomszéd néniről pedig tegnap tudtuk meg, hogy belehalt...egy másik kolléganőm pedig már több, mint 1 hónapja túlesett rajta, de még mindig annyira gyenge, hogy nem tud egy szuszra 3 emeletet felmenni a lépcsőn....
Szóval most már belátom, hogy ez a nyavalya tényleg itt van, tényleg fertőz, és sokkal rosszabb, mint "egy kis megfázás". Szóval most már nagyon is komolyan veszem, és kezdek félni tőle, hiszen látom a környezetemben, hogy mit tesz. Nem rettegek, meg pánikolok, de nem bagatellizálom el a veszélyt, és megteszek minden óvintézkedést.
Ti hogy álltok ezzel? Megváltozott a hozzáállásotok, miután személyesen is ismertek olyat, aki elkapta a koronavírust? Vagy eddig is komolyan vettétek?
"oltással próbálják a népet irtani"
Ha az lenne a cél, sokkal egyszerűbb, olcsóbb módszer is lenne...
"Az egészségügynek ez jó biznisz.Ehhez nem kell egyetem,ezt egy normálisan gondolkodó embernek tudnia kellene."
Tudjuk is. De abból, hogy biznisz, még nem következik, hogy az egészségügy úgy gondolkodik, hogy
"Nem haltak meg elegen magában a vírusban,most az oltás következik,hátha..."
Csak az élő emberek biznisz nekik. Ha kiírtanák őket az oltással, nem lenne tovább biznisz. Ehhez sem kell egyetem.
Ha azt mondod,
"Dupla annyian vagyunk,Mint kéne.",
azt mondom: dupla annyi ember dupla akkora biznisz, nem? De.
Különben is, honnan veszed, hogy hány ember "kéne"? Ki szerint? Miért pont annyi? Bármilyen technológiai fejlettségi fokon annyi az annyi? Az kicsit se számít, hogy egyre fejlettebb módszerekkel képes fenntartani magát az emberiség, tehát egyre több embert képes fenntartani a rendszer? Szerintem nagyon is sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!