Van már covidos ismerősöd? Ez mennyiben változtatta meg a vírushoz való hozzáállásodat?
Bevallom, hogy tavasszal még én is csak legyintettem rá, és bár nem tagadtam a vírust, de úgy voltam vele, hogy "túlzott pánikkeltés", meg "médiahiszti", hiszen még az ismerőseimnek az ismerőse se hallott olyanról, aki elkapta volna.
Most viszont.... a kolléganőmnek 1 hete még semmi baja se volt, most viszont kórházban van, és esélyes, hogy lélegeztetőre is kerül, mert romlik az állapota...a hugom vőlegénye (sportos, 20-on éves, makkegészséges fiatalember), úgy odavan, hogy 2 hete az ágyat nyomja, szinte felkelni sem tud....a szomszéd néniről pedig tegnap tudtuk meg, hogy belehalt...egy másik kolléganőm pedig már több, mint 1 hónapja túlesett rajta, de még mindig annyira gyenge, hogy nem tud egy szuszra 3 emeletet felmenni a lépcsőn....
Szóval most már belátom, hogy ez a nyavalya tényleg itt van, tényleg fertőz, és sokkal rosszabb, mint "egy kis megfázás". Szóval most már nagyon is komolyan veszem, és kezdek félni tőle, hiszen látom a környezetemben, hogy mit tesz. Nem rettegek, meg pánikolok, de nem bagatellizálom el a veszélyt, és megteszek minden óvintézkedést.
Ti hogy álltok ezzel? Megváltozott a hozzáállásotok, miután személyesen is ismertek olyat, aki elkapta a koronavírust? Vagy eddig is komolyan vettétek?
Van covidos rokonom.
Tavasszal is fostam, és most is fosok tőle. Elég beteges típus vagyok. Facnak nem hiányzott ez a vírus... azt meg nem értem, hogy emberek miért örülnek, hogy túl vannak rajta. Ez nem bárányhimlő, hogy egyszer elkapod életed során, aztán többet nem.
Azért, mert elvileg egy időre immunitást ad, ha túl leszel rajta. Vagyis jó eséllyel ebben a hullámban már nem kapják el még egyszer.
Mindezek ellenére én azért inkább nem kapnám el, főleg, hogy még mindig nem tudják pontosan, milyen szövődmények maradhatnak utána...
Mióta átment a családomon, rajtam, és több ismerősömön is, sokkal lazábban veszem.
Igen, van, aki megszenvedte, és kórházba került, egy ember abból a 20-ból, akit ismerek és koronás volt. A többi meg picsogott ugyan, hogy jaj mennyire szenved, valójában meg fetrengett egy hátig aztán meggyógyult. Van, akinek enyhébb tünetei voltak, mint egy nátha.
A híradások alapján én is beszrtam tavasszal, hogy úristen, mindenki tüdőgyulladással, göthösen fog haldokolni otthon, aztán látom, hogy hát ez baromira nem így van, és valami végtelen düh van bennem, amiért hagytam magam így megvezetni, és amiért olyanok, akik nem voltak koronások, vagy nem láttak ÉLŐBEN több ilyet (a hallottam a Jucikától akinek a szomszédjának a lánya Covid-osztályon dolgozik nem játszik :D ) úgy viselkednek, mintha a világvége jönne el, és ha azt mondom, hogy talááán ezért nem kellene bezárni mindent és mindenkit, akkor én vagyok maga az Antikrisztus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!