Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy/hol kaptd el a koronavírust?

Hogy/hol kaptd el a koronavírust?

Figyelt kérdés

2020. nov. 7. 10:20
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Nem kaptam el.

De ahogy terjed, lehet hogy csak idő kérdése.

A termelésben nincs home office, és tömegközlekedéssel járok dolgozni. Bár szerencsére a buszon és a vonaton is megvan a távolságtartás.

2020. nov. 7. 10:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem kaptam el (fogorvos vagyok - idő kérdése), több ismerősöm és páciensem viszont igen. Senki nem tudja megmondani, hogy hol, mikor és kitől fertőződött meg, van olyan a baráti társaságban, aki egyéb okok miatt csináltatta meg a tesztet, hogy átesett-e már rajta, pozitív eredmény született, habár nem volt beteg a közelmúltban (illetve decemberben igen, ami azt jelenti, hogy vagy tünetmentesen ment át rajta, vagy már decemberben ott volt a vírus).
2020. nov. 7. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Több százezer ember eshetett át már a víruson, nagyon sokan tünetmentesen, de sokan vannak azok is akik éreznek egy kis betegséget, nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, azt hiszik megfázás, és átesnek rajta.

Magamról nem tudnám megmondani, hogy átestem-e már rajta, mert voltam beteg ősszel, a tünetek pedig voltak a sima megfázásból és a koronából is.

2020. nov. 7. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Én valószínűleg most vagyok benne, teszt nem volt, orvos azt mondta maradjak otthon 10 napra minimum, és +3 nap tünetmentesség után. Elővigyázatos vagyok, és mégis. Fogalmam sincs honnan kaptam el.
2020. nov. 9. 10:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Családi összejövetelen a tesóm barátnője szórta tele a családot. A találkozásunk másnapján lázas lett, aztán rá pár nappal megjött a teszt eredménye, ami pozitív volt. Mi addigra már tüneteltünk. Most pozitív az egész család, anyum, a tesóm, az én gyerekeim, a férjem és én is. De szinte tünetmentesek vagyunk mindannyian, talán anyum küzd egy kicsit jobban, Ő 66 éves.
2020. nov. 10. 01:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a párom hozta haza mivel én otthonról dolgoztam akkor ő pedig valószínűleg tömegközlekedésen szedte össze.
2020. nov. 13. 00:17
 7/9 A kérdező kommentje:
És kit hogy érintett? Mennyire viselt meg titeket? Mennyire lettetek betegek? Esetleg továbbadtátok/továbbadhattátok?
2020. nov. 13. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:
6/7 vagyok. Mi úgy éltük meg hogy egy erősebb influenza volt. Páromnak:Láz, fáradság, ízlelés és szaglás vesztés, gyengeség. Nekem: láz, fáradság,fájdalom de tényleg nagyon fájt mindenem,fejfájás,torokfájás, hasmenés, száraz köhögés, szaglás elvesztése, az ízeket pedig alig érzem (az utóbbi 3 tünet még megvan pedig ez lesz a 4.hét +rekedt vagyok de már nem fáj a torkom). Egyikünk se adta tovább csak a párom nekem. (Senkivel se találkozunk a vírus miatt.)
2020. nov. 14. 00:26
 9/9 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Egyikünket sem viselte meg hál' istennek. A férjemnek és nekem megvoltak a tipikus covid-tüneteinek, amikor elment a szaglásom-ízlelésem, akkor kezdtem el gyanakodni. Egy erősebb náthánál nem volt durvább. Talán ami számomra ismeretlen és fájdalmas volt, az a fejfájás. Sosem szokott fájni a fejem, most viszont kb. Két napig szét akart szakadni. A férjemnek dugult az orra, Neki az volt kellemetlen.

A 7 éves kisfiamnak egyszer volt egy kiugró láza, Rajta ennyivel keresztül is ment. Az 5 éves kislányom pedig egyszer hányt, Ő lázas sem volt. A 7 hónapos kisbabánk belázasodott, pár napig taknyos volt, bár Őt nem teszteltettük, nem tettük ki a kellemetlen mintavételnek, szval Róla nem tudatjuk biztosan, hogy elkapta, de több, mint valószínű, hiszen anyatejes, tőlem tutira elkapta, de hál' istennek meg is kapta tőlem a védettséget.

A 66 éves anyukámat viselte meg egy kicsit jobban, Ő sokáig köhögött. A tesóm abszolút tünetmentes volt.

2020. nov. 15. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!