A magyarok miért nem tisztelik ha a másik ember nem visel maszkot?
Köszönöm a visszacsatolás, kedves 8/8!
Itt a lényeg az, hogy az emberek eltérő módon értékelnek élethelyzeteket. Vannak, akik az ellenkező nemű emberekhez vonzódnak, és vannak, akik a sajátjukhoz. Sokan a "normálisak" között elítélik, verbálisan, vagy tettlegesen inzultálják a másokat.
Vannak, akik a napuk jó részét FB-n töltik, meg instán stb., hitelkártyával fizetnek, míg a "nem normálisak" konzervatív felfogása olyan, hogy nem használ közösségi oldalakat, okostelefont és hitelkártyát (bankkártyát) sem. Formálisan, vagy informálisan, de az emberek kiközösítik, akik nem elérhetők és nem tartanak lépést a korral.
Sok példát mondhatnék még, de hogy érthető legyen:
Vannak, akik maximálisan hisznek a vírus olyformán való létezésében, ahogy azt kommunikálják, és vannak olyanok, akik korlátozottan hisznek benne, avagy egyáltalán nem. A két pólus oda-vissza inzultálja a másikat. A kérdésben olyan apropó szerepel, ahol a "normálisak" aktívan megmutatják azon gondolkodásmódjukat, hogy nem hajlandók elfogadni azt, hogy más másképp vélekedik a koronavírus kapcsán, mint saját maga. Természetesen fordítva is van rá precedens.
Azt azért leszögezném, hogy mi "halandó emberek" valódi tudással nem rendelkezünk a vírus kapcsán, hiszen - feltételezem - egyikünknek sincsenek kezében az országos adatok, minden diszciplinából; mi csak HIHETÜNK valamati, hitelt adhatunk bizonyos szavaknak, vagy épp nem. És épp ennek alapján nincs egyetemes igazság, hogy most a maszkot viselők a "jók" vagy a maszkot nem viselők. Egyszerűen csak mindenki úgy viselkedik, ahogy arra a saját hite predesztinálja.
A lényeg azonban az, mint írtam már, hogy a magyarok a múltból is kiindulva nem képes elfogadni azt, ha valaki más, ha valaki "különleges" vagy eltérő.
6. voltam
A te maszkod engem véd, és az én maszkom téged. Ha rajtam maszk van, rajtad pedig nincs, akkor én védelek téged, te pedig nem védesz engem.
Én nem veszekszem veled, ha nem veszed fel, csak megpróbálok a védőtávolságon kívül kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!