Leköhögött egy hajléktalan. Milyen kórokat, betegségeket, bacilusokat kaphatok el?
A sarkon fordultam be, amikor egy hajléktalan idős nő egy baromi nagyot tüsszentett. Mivel meglepődtem, ezért esélyes, hogy kinyitottam a számat.
Gyakorlatilag az egyik karomat telibe végigköpte. Nyilván azonnal fertőtlenítettem kendővel, meg zsepibe köptem. Majd itthon tusoltam és fogat mostam.
Milyen esélyes betegségeket kaphattam el most?
Bocsi, kicsit parázok ^^"
Egyébként szegénykét is sajnálom, mert utána láttam, hogy folyamatosan köhög, tüsszent, nagyon beteg lehet. Csak mégiscsak örülnék ha nem telibe az utcára tennék hanem zsepibe.
A 9-es lénnyel (mert embernek nem nevezhetö) ne foglalkozz, kai ezen a szinten van, az annyira primitív, hogy nem is érdemes észrevenni.
Egyébként nem valószínü, hogy bármit is elkaptál, de pár napig-egy hétig szedj C-vitamint. De ne akkora dózisban, mint amit valaki írt, mert attól garantáltan erös hasmenésed lesz.
1000-2000 mg C-vitamintól nem lesz hasmenésed. Azok a nagyobb, máanyag dobozos retard C-vitamin kapszulák is 1000 mg-mosak.
Abban igaza van a 11-esnek, hogy többet nagyon ne vegyél be. De nem a hasmenés miatt, szimplán nincs értelme. A C-vitamin nem tud raktározódni a szervezetedben, mert vízben oldódik, így a felesleget, amire a szervezetednek pillanatnyilag nincs szüksége el is távolítja. Magyarul kipisiled. Az 1-2ezer mg-nál magasab dózisnak nagy részét garantáltan kipisiled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!