Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ajánlatos jelenleg Budapestre...

Ajánlatos jelenleg Budapestre utazni vidékről csak hobbi célból?

Figyelt kérdés

Régebben aránylag gyakran utazgattam Pestre onnan kb. 50-60 km-re levő otthonomból, kicsit körülnézni, vásárolgatni, metrózni, stb. Mióta itt van ez a koronavírus, nem utazgatok, kb. február óta, de már nagyon hiányzik.

Ha nem feltétlen szükséges, inkább maradjak otthon? A tömegközlekedésen szájmaszkot kell viselni, amikor odautazom, ez nem lenne gond. Ott is metróznék és ott máshol is sok ember lenne körülöttem.

Nem gond ez jelenleg ebben a járványügyi helyzetben? Nincs erre korlátozás, nem tiltják persze, de attól még lehet belőle gond?

2020. aug. 11. 19:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%
Vegyél fel ffp2es maszkot vigyél kézfertőtlnítőt és nem lesz semmi gond. Maszk nélkül kerüld a tömeges helyeket. Ha nem zavar a maszk akkor hajrá. Én azért nem megyek sok helyre mert kényelmetlen nem tudnám maszkban élvezni. Persze fontos de ettől még nem kellemes viselet. :(
2020. aug. 11. 19:08
 2/19 anonim válasza:
100%
Jó párszor megfordultam ott az elmúlt hónapokban, metróztam is és semmi bajom. Persze maszk végig volt rajtam, illetve amint volt lehetőségem kezet is mostam. Figyelj a higiéniára és szerintem nem lesz gond.
2020. aug. 11. 19:09
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi hogy inkább most gyere. Még nincs sok beteg. Lehet sétalgatni a városban, jó idő van. Ősszel meg télen ha bedurvulnak a dolgok még korlátozás is lehet. Most országon belül nincs.
2020. aug. 11. 19:09
 4/19 anonim ***** válasza:
Budapesten élek. Még élek :D Mondjuk metrózni pont nem szoktam. De már több bevásárlást és buszutat túléltem. :D Ne viccelj már itt is ÉLNEK emberek. Nem lett olyan a város mint Csernobil után :) használd ki a jó időt. Ki tudja aztán mi lesz ősztől. Vegyél maszkot meg ne nyúlkálj kéumosás nélkül az arcodhoz. Szerintem te is túl fogod élni :)
2020. aug. 11. 19:13
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Strandolni ismerőssel is belefér Pesten?

Az aggaszt inkább, hogy édesanyám a veszélyeztetett korosztályba esik és vele gyakran találkozom, nem szeretném neki átadni esetleg.

2020. aug. 11. 19:16
 6/19 anonim ***** válasza:
Mehetsz nyugodtan. Már május óta mehetnél simán, nem kell aggódni. Tarts be a szabályokat, maszkod tömegközlekedésben meg ha bemész valahova húzd fel, meg ne nagyon tömörülj zárt térben, kézfertőtlenítőt vigyél, ilyesmi.
2020. aug. 11. 19:16
 7/19 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek van olyan rokona, aki a veszélyeztetett korosztályba esik (hacsak nem ő maga az), ilyen alapon ugyanúgy bezárkózva lehetne már hónapok óta mindenki.

#nemaradjotthon

2020. aug. 11. 19:18
 8/19 anonim ***** válasza:
Tarts távolságot a strandon a többi embertől. Ha bemész zárt térbe (mosdó, öltöző) vegyél maszkot. A vízet agyon klórozzák abban allítólag nem él meg semmi.
2020. aug. 11. 19:20
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem ajánlatos abba a mocskos koszos városba utazni, nem a kamukorona miatt, hanem amúgysem. Meg akarod nézni, hogy abelvárosban hullik az ezeréves erkélyről a vakolat, ahola 90 éves nénike nézeget és szívja a szmogot?

Inkább:

Balaton környéke, Sopron, Esztergom, Hajdúszoboszló, Gyula, Hévíz, Debrecen .

Ezekre a helyekre, de te tudod.

Amúgy írtam, hogy miért nem ajálott Pestre utazni.

2020. aug. 12. 02:25
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem szívja a szmogot a 90 éves nénike, nem él addig senki abban a dzsuvás városban a bűz miatt. Ez van sajnos, tényleg nagyon büdös város.

Azért oda mennék, mert közel van és jobban ismerem, mint más városokat.

Kamukorona: miért is? Az egész világot elhitették. Orvosilag igazolható, hogy létezik a vírus és emberek elkapják. Nem csaknálunk, az egész világon. Nálunk egész jó a helyzet a többi országhoz képest, de ezt is lekamuzzák sokan, ez fura kicsit.

Egy napra az általad említett városok messze vannak innen és nem is annyira ismerem őket. Nálunk a strandolás is fontoslenne, lehetőleg egy másik városban, mert a más környezet jobban kikapcsol.

Egyébként nagyrészt egyetértek, kedves 9-es.

2020. aug. 12. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!