Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Fertőzött lehetett a kullancs?

Fertőzött lehetett a kullancs?

Figyelt kérdés
Szombaton szedtem ki a bokámból egy babakullancsot, tegnap höemelkedésem volt, a csípés helye most piros és érzékeny. Fertőzésre kellene gondolnom? Azt olvastam, hogy nincs értelme azonnal orvoshoz fordulni, ha 2 hét múlva mennék az gond lenne? Vagy van értelme egyáltalán elmenni?

2020. jún. 16. 21:47
 1/9 anonim válasza:
63%
Szia! Szerintem menj el orvoshoz amilyen gyorsan csak tudsz. Nem gondolnám,hogy bármi komoly bajod van így a leírtak alapján. De “az ördög nem alszik”,inkább menj oda “potyára”,minthogy később valami szövődmény legyen.
2020. jún. 16. 21:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Pont azt olvastam hogy nem szabad orvoshoz rohanni, mert teljesen felslegesen elkezdhet ekzelni, ami károsabb lehet mintha fertőzést kapna az ember.
2020. jún. 16. 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Menj orvoshoz minél előbb. bele is halhatsz. ne begatellizáld el.

ÉS ha van képed akullancsról irány egy állatorvos

2020. jún. 16. 22:05
 4/9 A kérdező kommentje:
állatorvos? Egyébként képem nincs csak a csípés helye.
2020. jún. 16. 22:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen állatorvoshoz is érdemes elmenni akár, mivel az állatorvosok ismerik mind a 42 hazai kullancsfajt kinézet alapján és így következtetni lehetne a kórokozóra és a betegségre.(14 emberre veszélyes kullancs van egyébként az országban)
2020. jún. 16. 22:17
 6/9 A kérdező kommentje:
képek alapján amúgy nekem nincs ilyen Lyme foltom. Nekem csak egy pici piros folt van a helyén. Nem tudom mennyire jó ötlet lázas tünettel napjainkban orvoshoz menni. Azért nincs kedvem valami bonyolult procedúrába belekeveredni
2020. jún. 16. 22:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne dobd ki a kullancsot, hanem vidd el kivizsgáltatni pl az istenhegyi géndiagnosztikába. Ha már kidobtad akkor nyomás ugyanoda egy lyme tesztre! Ne csak egy ilyen vanilla lyme tesztre hanem olyanra ami sok bacit kimutat. A borrelia baktériumnak nagyon sok törzse van, és hidd el nem akarsz egy fullos lyme kórt kihordani lábon...
2020. júl. 12. 13:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Remélem feltűnt hogy már 1 hónapos a kérdés. Orvos látott, semmi bajom. Már lassan teljesen elmúlik. Sikerült belehorzsolnom így elhúzódott.
2020. júl. 12. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Feltűnt, csak a folt elmúlása nem jelenti, hogy nem lehetsz lymeos de remélhetőleg ok.
2020. júl. 12. 18:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!