Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha az eladón nincs rajta a...

Ha az eladón nincs rajta a maszk, akkor nekem miért kell feltennem?

Figyelt kérdés
Én ne fertőzzem meg de ő megfertőzhet?

2020. jún. 15. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
7%
gondolom már kiderült róla hogy nem fertőző
2020. jún. 15. 17:22
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
már senki sem veszi ezt komolyan
2020. jún. 15. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem teszi fel, akkor én sem. Ha szóvá teszi, akkor én is.
2020. jún. 15. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 2-es, ez azért nem így van.

A tömegközlekedési eszközökön 90%-os maszkhordási arányt lehet megfigyelni (stat adat, nem a levegőbe beszéltem) és a legtöbben már úgy közlekednek, hogy nem veszik le utcán sem.

A boltokba is, ha bemész, ott is nagyjából ezeket az arányokat fogod tapasztalni.

Abból a szempontból igazad van, hogy egyre többen türelmetlenek, és feleslegesnek tartják, ugyanakkor mégis betartják, mert szabály! De ez egyelőre a maszkviselési arány alakulásán nem látszik.

A kérdésre válaszolva: jogos a felvetés! Felteszem, valahogy úgy érvelnének, hogy ők ott vannak, állandóan maszkban kellene lenniük, te meg csak addig, amíg bemész oda. Éppen ezért tőled elvárható, hogy viseld, de azt ne várd el, hogy ő mondjuk 6 óra maszkviselés után a 7. órában is magán tartja. Nem tudom biztosan, de ezt el tudom képzelni.

Az is lehet, hogy itt már a hiedelmek találkoznak: vannak olyan eladók, akik alapvetően annyira feszesen nem hisznek a koronavírusban, és elég számukra az, hogy mondjuk nem kerülnek a vásárlóhoz fizikai értelemben közel. Lehet, úgy vélik, hogy a távolságtartás mellett a maszk hordása már nem szükségszerű. Ez megnt csak egy elgondolás.

Csak azt akartam érzékeltetni, hogy egyénileg ez változhat...

2020. jún. 15. 17:44
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Kedves 4-es! Nem tudom, hol lehetnek ezek az arányok, Pesten nem jártam egy ideje, de vidéken egész biztosan nem. A boltokban, ahol elvileg kötelező az emberek több mint fele úgy hordja a maszkot, hogy az orrát nem takarja, ami pont olyan, mintha nem is hordaná, a többiek pedig vagy rendesen hordják, vagy egyáltalán nem. Tömegközlekedési eszközön, mivel nem kötelező, az emberek fele sem hord, az utcán pedig konkrétan 1-2 idősebb ember elvétve.
2020. jún. 16. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:
21%

egyetértek az utolsóval.

én is vidéki vagyok, és ugyanezt tapasztalatom. sajnos az átlag magyar szellemi képességeit meghaladja a normális maszkviselés, vagy egyszerűen xarik rá.

imádom, hogy ki van írva a boltra, h kötelező a maszkviselés. oké, bemegyek maszkban, erre az emberek kb 70%-a vagy nem hordja, vagy az orra szabadon vagy, esetleg a nyakán van a maszk. az alkalmazottak szintén.

2020. jún. 23. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem minden boltos veszi fel ha nem veszi fel akkor valszeg tojik az egészre
2020. júl. 2. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!