Azért ne legyünk már ennyire elvakultak azzal a maszkviseléssel. Legtöbb szakember megmondja, hogy a maszkok zöme kb. 20 percig véd valamit (65%-os védelem) Azaz ha rám tüsszent 100 maszkos ember, csak 65-ször kapok el koronát... :) De félóra-óra után egyre csökkenő mértékben, majd SEMMIT sem véd a maszk. További időben viszont kifejezetten ártalmas, mert a külső felülete vírusosnak, fertőzőnek tekintendő a szakemberek szerint és így is kell azt kezelni. Azaz hozzáérni tilos, szétkenni a bőrre tilos, kidobni így kukába tilos, nem fertőtlenítő mosásra váró szennyesbe bedobni tilos, stb... Embert nem láttam még ennek megfelelően viselkedni, 20 percenként zárt zacskóba a lejárt maszkokat csereberélni, stb.
Most képzeljetek el már egy bolti eladót, akinek egy max. két maszkot ad a főnöke és oldja már meg az egész napi műszakot ezzel! Ember nem gondolja komolyan, hogy ez így bárkit is megvédene...
A drága médiacsöcs meg nem hangsúlyozza, mert betojna a nép, hogy az isten maszkja se lenne elég, ha valaki 20 percenként akarná csereberélni, meg ártalmatlanítni/kezelni/tárolni/csomagolni a lejártakat. Na ennyit a dolog "felelősség" részéről.. El ne hidd már, hogy azért csökken a korona, mert a maszkok megvédtek bennünket.
Én pl. felveszem, hordom és amíg nem ázik á a párától, nem válik a légzésem tőle nehézkessé, a szemüvegem nem párásodik be és nem megyek miatta falnak, vagy esem át valakin, addig az orromat is fedi, utána míg megszárad, addig csak a számat.
Napnta átmosom tömény izopropil alkoholban, mert percek alatt kiszárad és ez a cucc tuti kinyír mikroorganizmust - ellentétben a bizonytalan mosásokkal, mikor a családi szennyest összemossák sokan a maszkokkal. Ráadásul a mosóporok töltelék és adalék maradványait inhalálod be - szilikózis, meg porártalom rulez ugye... Senki, soha nem magyarázta el a nagy médiában pl. ezt s sok egyebet sem. Mpsson kezet gyakran, vegyen maszkot. Ennyi a szentencia és az átlag agyaknak ennyi elég.
Ráadásul s maszk nem engem véd, hanem másokat a tüsszögéstől, köhögéstől, köpködős beszédtől, amit az emberek néha eregetnek. Na a szájon hordott maszk azért ezek zömét így is fel tudná fogni, persze főleg az első 20 percben, de ez ugyebár lényegtelen.. És még valami: a maszk használatának értelmét még a szakemberek is vitatják, erősen megoszlanak a vélemények ennek értelméről. Szóval nem kell túllihegni a kérdést.
Boltban vagyok eladó, egész nap embernek nem lehet kibírni abban a vacakban és bizony én se bírom. A vevő csak vásárlas alatt hordja percekig, utána leveszi és kap levegőt. Mert én slendrián vagyok, sserébe hozzám az jön be maszk nélkül aki akar, én se vetek a szerencsétlen embertársaimra követ ezért.
Na azt már nem engedem, hogy a nyakamba lihegjen valaki, vagy fűvel fával kezet fogjak, mert neki barátkozhatnékja van. Tartson távolságot, ha hapcizik, tegye zsebkendőbe és ha beteg, ne mászkáljon.
Összefoglalva egy kicsit kevésbé kellene médiamajomként viselkedni és minden szellemi banánt megenni, amit felénk nyújtanak a megmondó emberek... Ettől még persze nem árt persze az óvatosság, csak a józan észt is használjuk már mellette és ne ragadjunk le semmiségeknél.
Az a helyzet, #12, hogy jelenleg ott tartunk, mint márciusban.
A Lakosság 1%-a mert már át rajta, ez kb. semmit nem számít.
Itt van köztünk néhány vírusos ember, akik fertőznek.
CSAK és kizárólag a maszkok védenek, semmi más!
Na még a kézfertőtlenítés/mosás és a távolság tartása.
Ami szerintem semmit sem ért, az az korcsoport alapú elkülönítés a vásárlás során, ill. ha mégis, akkor úgy kellett volna, hogy az idősek idősávja a nyitásra essen, mert ők a veszélyeztetettek, és nyitáskor a legtisztább a bolt.
Na igen:
𝐇𝐎𝐆𝐘𝐀𝐍 tartasz távolságot a metrón?
Régebben 5 centiről lihegtek a nyakadba, most pedig 25 centiről lihegnek a nyakadba. Jó esetben maszk mögül - de valahogy aki lepusztultabbnak néz ki, vagy prüszköl, éppen ő nem visel maszkot, vagy rosszul viseli.
Már most tömeg van ismét. 2-3 m lenne a minimális távolság.
A kézmosás sem sokat segít, mert ha leszáll valaki, akkor te pontosan a helyére állsz, és rádragad minden, amit ott hagyott.
Önző hipochonnderek, akik másokra maszkot kényszerítenek.
Aki fél az vegyen fel olyat, ami meg is védi (mert amit hordanak az emberek, azok kifele sem érnek lótúrót sem), de ne akarja önzésből a másik embert arra kényszeríteni, hogy az ő fóbiája miatt kényelmetlenül érezze magát és még betegebb legyen a maszkviseléstől.
Van egy pár ország, ahol nem kényszerítik, vagy az elején nem kényszerítették.
Ezekben kiugróan sok a beteg és a halott is.
Ezek után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!