Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért hordják sokan a maszkot...

Miért hordják sokan a maszkot az állukra, az orruk alá lehúzva?

Figyelt kérdés

Hetek óta először mentem komolyabb bevásárlásra, és meglepődtem.

Sokan hordanak maszkot, de a legtöbben úgy, hogy vagy csak a szájukat takarja, és az orrukat nem, vagy pedig teljesen az állukra vagy az alá van lehúzva, a szájat is szabadon hagyva.

(Ezt bent láttam, a forgalmas boltokon és tömegközlekedési eszközökön belül, szóval nem az a magyarázat hogy a jó levegőn így hordja de bentre rendesen felhúzza.)

Ezt miért csinálják? Mi értelme? Mire jó így?

2020. ápr. 16. 11:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%

Így nem jó semmire de az emberek nagyobb része full hülye, gondolkodásra alkalmatlan.

A híradóban is láttam riportot, nagyban mondja, hogy milyen felelőtlenek, akik nem hordanak maszkot! Ő bezzeg hord mert még nem akar megpusztulni! Közben nem takarja az orrát a maszk. Közröhej 😂

2020. ápr. 16. 11:44
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Így kb semmire.Amugy egyszerűen nincs itthon a maszk viselésének kultúrája,sokan esetleg hülyén érzik benne magukat, zavarja őket, nem látnak máson ezért inkább lehúzzák mert gáznak érzik stb..stb
2020. ápr. 16. 11:45
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Tokafogó! :D

Pont ez a kérdés fogalmazódott meg bennem is néhány napja. Ciszta miatt kórházba kell járnom (ami simán lehet gócpont) de még ott is minden 8.ember így hordja a maszkot.

Nincs rá jobb magyarázat mint hogy nagyon buták.

2020. ápr. 16. 11:45
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
A maszknak amúgy sincs semmi értelme.
2020. ápr. 16. 11:49
 5/15 A kérdező kommentje:

Gáznak érzik?? Hát, ha csak lehúzva fityeg az arcon, úgy szerintem sokkal "gázabb" kinézete van. :)))))

A butaság meg nekem már a hihetetlen szint, mindenhol maszkos emberek fotói, videói vannak most (tévében, neten, stb) nem igaz hogy nem látják, hogy rajtuk másképp van...

Meg azért egy "arcmaszk" nevű dolognál elég egyértelmű, hogy az arcot kéne fednie, nem a tokát..

Szóval ezért kérdezem, mert nekem már gyanús, hogy direkt csinálják, csak akkor meg nem értem az okát, hogy mit várnak ettől....

2020. ápr. 16. 11:51
 6/15 A kérdező kommentje:

Egyrészt: miért ne lenne?

Másrészt: nem ez volt a kérdésem, de köszi.

2020. ápr. 16. 11:52
 7/15 anonim ***** válasza:
27%

Mert nincs. FFP3-as szelepes maszkok amik érnek valamit. Ez a sima orvosi maszk semmit nem ér.

2020. ápr. 16. 11:54
 8/15 anonim ***** válasza:
41%
Bepárásodik a szemüveg. Aki nem lát jól nélküle az le fogja húzni a maszkot, hogy pl lássa a termékek árát, összetételét.
2020. ápr. 16. 12:05
 9/15 A kérdező kommentje:

A sebészi maszk, vagy a házilag varrt maszk is csökkenti a veszélyt arra vonatkozóan, hogy a viselője fertőzzön másokat.

Tehát továbbra se értem, miért ne érne semmit.

Szemüveges vagyok, nem párásodik be... Jól kell felvenni a maszkot.

De nagy többségben nem hordtak szemüveget a fityegő maszk mellé azok, akikről fent írtam.

2020. ápr. 16. 12:10
 10/15 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is az lehet a gond, hogy sokan nem tudják, hogy kell viselni mivel még soha életünkben nem volt rá szükség.

Mondjuk annyi lehetne bennük, ha már beszerezték, és abban közlekednek, hogy körülnézzenek, hogy a többi ember hogyan hordja. Sokan azt hiszik még mindig, hogy csak a szájuk elé kell felvenni. Az meg annyi, mint halottnak a csók. Egész egyszerűen nincs kultúrája. De ennyi idő alatt már megtanulhatták volna, mi a szabályos viselet. Orrot is be kell takarni.

2020. ápr. 16. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!