Miért hordják sokan a maszkot az állukra, az orruk alá lehúzva?
Hetek óta először mentem komolyabb bevásárlásra, és meglepődtem.
Sokan hordanak maszkot, de a legtöbben úgy, hogy vagy csak a szájukat takarja, és az orrukat nem, vagy pedig teljesen az állukra vagy az alá van lehúzva, a szájat is szabadon hagyva.
(Ezt bent láttam, a forgalmas boltokon és tömegközlekedési eszközökön belül, szóval nem az a magyarázat hogy a jó levegőn így hordja de bentre rendesen felhúzza.)
Ezt miért csinálják? Mi értelme? Mire jó így?
Szabvány sebészi maszknál jól kell ráhajlítani az orrnyeregre a maszkba varrt kis fémcsíkot, emellett el kell találni hogy milyen magasra húzom. Sokat dolgoztam ilyen maszkban és szemüvegben (teljes 8 órás műszakban viselni kellett), sose volt gondom a párásodással.
Most nem szabványos, varrt textilmaszkot hordok, ezzel még kísérletezek, de ritkán párásodik. Ez inkább a konkrét maszk szabásától függ szerintem.
Nekem ami pontosan illeszkedik, annál nem párásodik be a szemüvegem.
Egyébként ilyeneket én is látok, hogy orrára nem húzza rá, vagy az állán van. Az a baj, a csapból is ez folyik, nehezen tudom elképzelni, hogy Budapesten élők ennyire el lennének maradva információval.
Elképzelhetőbbnek tartom, hogy bemelegszenek alatta, kényelmetlen, túl nagy, nem illeszkedik jól, vágja a fülét a pánt, vagy azt látják, hogy nem hordják sokan, és kellemetlenül érzik magukat benne, fene tudja. Nálam inkább illeszkedési probléma van azoknál a maszkoknál, amiket eddig próbáltam, mosható maszkjaim vannak, kaptunk a munkahelyen 2db-ot, de az én fejemre óriási, vettem egy másikat neten, más fazon, az sem illeszkedik jól az én arcomra, bár méretre jobb. Egyenvackokat varrnak, ami persze nem jó mindenkire. A legjobb, ha valaki meg tudja varrni magának, és rászán egy kis időt, hogy lemérje, csak az nyilván nem lesz olyan anyagból feltétlenül. Ezt az állra tolt meg orrot nem fedő maszkviselést viszont pazarlásnak tartom, főleg, hogy eldobható maszkokat hordanak így.
Teljesen egyetértek veled, és igen, jó is hogy említed, én is Budapesten tapasztaltam a fent írtakat, nem valami kis világvégi falucskában, ahova esetleg nem jutna el az infó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!