Visszafogjam magam?

Figyelt kérdés

Olvastam jópár történetet (előre is jelzem: nem híroldalakról, nem médiából), ahol emberek leírják a saját - koronavírus okozta - szenvedésüket, akár szeretteik halálát is.

Mostanában egyre több embertől hallom, hogy "ez a vírus nem is létezett, most sincs sehol", "sok birka aki maszkot visel", stb.

Szerintetek morálisan mennyire van rendben, ha én ezeknek az embereknek kívánom azt, hogy éljék át azt az érzelmi/fizika traumát, amit sokan átéltek mostanában a koronavírus miatt?

Ui.: Szívem szerint én a "Ez nem segítene senkin"-re szavazok, de egy részem mégiscsak érez egy olyan gyűlöletet ezek iránt az emberek iránt, hogy gyerekes módon, de örülnék a nyomoruknak, ha elkapnák a vírust (már csak azért is, mivel az ő hozzáállásuk és viselkedésük is hozzájárul emberek megfertőződéséhez és halálához).

Úgy érzem, hogy eléggé sok negatív visszajelzést fogok kapni, de örömmel fogadom mindenki véleményét. :)

2020. máj. 25. 14:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#9 - Miből érezted, hogy én "előre eldöntöttem, hogy ez van és csak nekem lehet igazam"? Akkor miért kérdeznék meg másokat, miért indítanék szavazást, miért vitáznék itt emberekkel? Az önzőséget meg végkép nem értem. Ezeket kérlek, magyarázd el. Leírtam, hogy sokat jelent nekem más szemszögből is rálátni a helyzetre, ezért olvasom a válaszaitokat és reagálok rájuk. Én erre a beszélgetésre vitaként tekintek, nem civakodásra. Ha veszekedni szeretnél, kérlek ne itt folytasd. :)

Abban egyetértek viszont, hogy bőven vannak szenvedő emberek, akik nem feltétlen koronavírustól szenvednek. Én speciál most a koronavírus témával kapcsolatban írtam, de teljesen mértékben igazad van abban, hogy a teljes emberiséghez képest ezt speciál egy töredéke éli át.

Azzal is egyetértek, hogy sokaknak nem is maga a vírus, hanem a karantén okozott rengeteg problémát (pl.: munkanélkülivé válás). Ezek az emberek viszont - szerintem - érthető okkal tesznek az ellen, hogy karanténba szorítsák őket, szimplán azért, hogy ők és a családjuk túléljen. Nem ezek az emberek iránt érzek gyűlöletet.

Akik engem zavarnak: azok az emberek, akik nem élnek át ebben az időszakban semmilyen problémát (eddig oké), viszont tojnak mások szenvedésére, kioktatják a népet a helyzetről a véleményükkel, kimennek akár betegen maszk nélkül - és ezutóbbival sodornak veszélybe embereket. Ezekből az emberekből viszonylag kevés van (remélem), de mostanában egyre többel "találkozom".

Kérlek, tartsuk magunkat a témához, tisztában vagyok vele, hogy jól esik leírni a mocskolódásaidat rólam, de ezzel pontosan ugyanúgy nem segítesz senkinek, mint ahogy én sem az alap kérdésemben leírt meglátással. :)

2020. máj. 26. 14:50
 12/17 A kérdező kommentje:

#10 - Köszönöm, hogy segítettél még pár szemszögből rátekinteni erre a helyzetre, értékelem, hogy nem személyeskedtél.

Kezdem úgy érezni, hogy az alapkérdésem kezd invaliddá válni. Nem tudom, hogyan lehet törölni saját kérdést, de mivel most már úgy érzem, nagyjából értem a sokoldalúságát a jelenlegi helyzetnek, szívesem leszedem az oldalról. :)

2020. máj. 26. 14:53
 13/17 A kérdező kommentje:

Emellett köszönöm mindenkinek az érveit, válaszait, a történeteitek leírását.

Sok olyan részletre világítottatok rá, amit nem vettem észre eddig.

További szép napot mindannyiótoknak! :)

2020. máj. 26. 14:54
 14/17 anonim ***** válasza:
55%
Már elnézést, de te így meg tudod állapítani egy emberről ránézésre, hogy beteg-e? Mond már el hogyan?
2020. máj. 26. 16:08
 15/17 A kérdező kommentje:

Vannak egyértelmű tünetek, amik alapján meg lehet állapítani, hogy valaki koronavírusos-e, vagy sem. Részletekért fordulj a Google-hoz. :)

Nekem személyesen inkább pár ember okvetlen "le$z@r0m" stílusával volt bajom, viszont mivel többen is adtak nekem ész érveket és ellenérveket ezzel kapcsolatban, már nem igazán vagyok azon az állásponton, mint amikor az fő-kérdésemet megírtam.

2020. máj. 26. 16:23
 16/17 anonim ***** válasza:
74%
A kórházból kihajított emberekért is szolidáris vagy, ugye?
2020. júl. 4. 12:46
 17/17 anonim ***** válasza:
55%
Akkor javaslom, hogy egy kicsit tájékozódj, nézz utána, hogy miért kételkednek a vírus veszélyességében sokan, ellenőrizd az általad olvasott hírek hitelességét (mert sok esetben hatásvadász álhír, kamu, több éves máshol készült képekkel), és főként azt, hogy minek mi az oka. Mert van. Ha egy kicsit is elkezdesz gondolkodni, akkor hamar rájössz, hogy miért mondják egyesek, hogy ez a vírus annyira nem veszélyes, mint amekkora pánikot keltett a sajtó. És akkor talán megérted, hogy nem kellene hipochonderré válnod, mert az influenzajárványok esetében is elő szoktak ezek az esetek fordulni, és akkor te sem kapálóztál ennyire.
2020. júl. 4. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!