Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A koronavírus ellen miért nem...

A koronavírus ellen miért nem az ásványi anyag & vitamin ellátással védekezünk, ahogy dr. Egely kielemezte?

Figyelt kérdés

dr.Egelyvel volt egy érdekes beszélgetés a koronavírusról, ahol megvizsgálták hogy ért véget a spanyolnátha. kiderült, hogy az egészséges étkezés a test vitaminokkal és főleg ásványi anyagokkal való megfelelő mennyiségű feltőltése akadályozta meg a járvány terjedését.

Akkor gyógyult ki az emberiség a járványokból, amikor megkapta az immunrendszer működéséhez szükséges nyomelemeket (jód,cink,vas,réz,króm) és vitaminokat (D,C,K). Miért nem ezt az irányt propagalják a politikusok ? Miért nem ebbe az irányba megy el a védekezés a WHO-ban illetve a kormányoknál? https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=n-3WzqYjGZo&..

2020. ápr. 16. 15:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/112 Alex Fly ***** válasza:
100%
@97: semmi gond. Ha te a szélhámosok vagyonát akarod gyarapítani, tedd azt. De én inkább teszek a saját egészségem érdekében is...
2021. dec. 6. 19:33
 102/112 anonim ***** válasza:
81%

Egyik kollégámnak ÁLLÍTÓLAG orvos mondta, hogy ha változatosan étkezik, akkor nem sok értelme van vitamint szedni.

A vakcinát meg nem hinném, hogy bármilyen vitamin is pótolni tudja.

2021. dec. 6. 19:56
 103/112 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit túl van misztifikálva ez a vitamin szó.
2021. dec. 6. 19:56
 104/112 anonim ***** válasza:
85%
Vitaminok, táplálékkiegészítők, reformétkezés, makrobiotika, életmódtanácsadás, illat- és színterápia, auratisztítás, homeopátia, ajurvéda: mindnek lehet valami haszna (főleg a pszichoszomatikus betegségeknél, amiknek lelki okaik vannak), de ugyanakkor hatalmas üzlet van bennük. Nyugaton már régóta így van, ide meg betörtek a rendszerváltás után, új piacot találva. Meg kell nézni a Természetgyógyász magazint, tele van a felsoroltak hírdetéseivel. Amikor bejött a kurkuma kapszula, az első forgalmazó 7000 forintért árult egy havi adagot és 2 havit kellett egyszerre megvenni (fát vágó öregasszonnyal reklámozták, akinek állítólag ettől jött rendbe a gerince. Érdekes, Anyám hasonló bajára nem hatott.). Utána, a dm-ben 3000-ért is kapható lett. Mi ez, ha nem (lehúzós) üzlet?
2021. dec. 6. 20:06
 105/112 anonim ***** válasza:
100%

Wanderowa, bocs, előbb beszóltam, de igazából a mondanivalód félreértettem.

Lényeg, hogy bekaphatja az Eszetlenke meg a követői is.

2021. dec. 6. 20:08
 106/112 anonim ***** válasza:
81%

@102: "ha változatosan étkezik, akkor nem sok értelme van vitamint szedni."

Ebben van igazság. Pl. a B1-vitamin sok alapélelmiszerben benne van, ha nem lenne elég a természetes bevitel, és tablettaként sem szednénk, akkor beriberi betegséget kapnánk, a C-vitamin hiányától meg skorbutot. Ha jól tudom, a D-vitamin az a vitamin, amit a szervezet előállít, de ehhez meg napfényre van szükség, de a D-vitaminhiány következménye meg az angolkór (csontlágyulás) lenne.

2021. dec. 6. 20:18
 107/112 anonim ***** válasza:
85%
#105: Nem tudom melyik hozzászólásra gondolsz, de oké :)
2021. dec. 6. 20:21
 108/112 anonim ***** válasza:
100%

"az oltás? Begyullasztja a pajzsmirígyeknél a mirígyet"

Honnan veszed?

2021. dec. 6. 20:58
 109/112 2*Sü ***** válasza:
88%

#93 > 91 "Az altéma szempontjából irreleváns"

> Nem éppen. A vitaminok rengeteg dologban segítik a szervezetet…

Úgy tűnik továbbra sem érted, hogy miről szól éppen a beszélgetés. Ha a vitamin mindent is gyógyító csodaszer lenne, vakcinák helyett meg sima csapvizet adnának, akkor is jobb *üzlet* vitaminokkal kereskedni.

> D vitamin vehetsz olcsón is

És mi van akkor a K vitaminnal, a jóddal, cinkkel, vassal, rézzel, krómmal, amit a kérdésben írtál? Azért hoztam a multivitaminokat, mert valószínű még az a legegyszerűbb megoldások közül a legolcsóbb, ha mindezeket együtt akarod bevinni a szervezetedbe. (Nota bene, ha az általad küldött linken a legolcsóbb, amiben K2 és D3 vitamin is van, az 2590 Ft és 40 darabos. Az évi 23 600 Ft. Éves szinten összegezve ez majdnem kétszer annyiba kerül, mint amennyiért az állam a vakcinákat vásárolta. És ez csak két vitamin, hol van a kérdésedben szereplő többi ásványi anyag?)

Meg nem is a legolcsóbb kategória a lényeg. (Vakcinából a legolcsóbb 1480 Ft, három dózis esetén az 4440 Ft.) A legolcsóbb kategóriában csak szerény üzletet lehet csinálni, ami nagy tömegben persze elég tisztes profitot hoz. Jobb üzlet olyan terméket eladni, ami semmiben nem jobb, de háromszor, ha nem ötször annyiba kerül. És van, aki megveszi, mert hát rá van írva, hogy „Prémium”, sőt az is, hogy „Erős”, meg még szerepel a nevében az „Életerő” szó is… Sok emberben él az a tévképzet, hogy ami kétszer annyiba kerül, az kétszer jobb is, és ezt sokan ki is használják.

> A D vitamin, C vitamin nagyon sok mindenben erősíti a szervezetet.

Erről direkt nem akartam beszélgetést folytatni. Anno ezen kérdés alá leírtam az erről tudható információt. Ha az nem ment át, akkor hiába írom le újra, akármennyi forrást meghivatkozva, ezután sem fog. Pont ezért szóltam hozzá egyetlen részletkérdéshez, amely részletkérdés objektíven és önmagában belátható, megítélhető, függetlenül abban, hogy ki mit gondol/hisz/tud a vitaminok, illetve vakcinák hasznosságáról, meg a kérdéskör ötvennyolc egyéb aspektusáról. Vitaminnal kereskedni mindig is jó üzlet volt, nem véletlenül van a piacon vagy ezerféle ezekből.

2021. dec. 6. 21:01
 110/112 anonim ***** válasza:
85%

"Akkor gyógyult ki az emberiség a járványokból, amikor megkapta az immunrendszer működéséhez szükséges nyomelemeket (jód,cink,vas,réz,króm) és vitaminokat (D,C,K)."

Azok is fontosak, de azok a táplálékban azért ott voltak már az ősembernél is. A járványokat én szerintem inkább a védőoltások szorították vissza, pl. a járványos gyermekbénulás a szabin-csepp előtt sok gyermeket megtámadott az 50-es években, késöbb többet ismertem, akit egy életre megnyomorított. Ma meg már nincs ilyen veszély. Vagy a fekete himlő, amire én még kaptam oltást hatodikos koromban ("tüzes karcolás" - attól rettegtünk már negyediktől, pedig szinte meg se lehetett érezni), és ma már itt nem is oltanak ellene. De van még jópár, pl. TBC, diftéria, szamárköhögés, tifusz, ami ma már nem számottevő (lagalábbis a világ fejlettebb részén), persze "holisztikusan" nézve kellenek ehhez a jó életkörülmények és a megfelelő táplálkozás is, de azért egy tetanusz vagy hepatitisz fertőzést mégis csak oltással lehet a legjobban megelőzni vagy kezelni (persze, csak ha időben történik a kezelés). Az emberiség rengeteget köszönhet azoknak, akik a védőoltásokat kifejlesztették, és volt akit életében el sem ismertek érte.

2021. dec. 7. 10:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!