Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek a mostani helyzetb...

Szerintetek a mostani helyzetben kisboltba vagy nagyonn boltba (pl. :Spar ) érdemesebb elmenni?

Figyelt kérdés

azon agyalok, hogy pl.a kisboltokba talán kevesebben járnak, ezért talán kevésbé veszélyes mint a nagyobb boltok.

Mit gondoltok?

2020. márc. 23. 08:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Amilyen lassan dolgoznak a sparos kasszások szinte kivétel nélkül az összes üzletükben, sorbanállás közben a létező összes betegséget elkapod a körülötted állóktól. Szóval részemről a spar az utolsó bolt, amibe beteszem a lábam.

Amúgy én azt vettem észre, hogy a nagy hiperek jobban le vannak rabolva, mint a kis diszkontok, tegnap voltam pennyben, alig voltak, áru is volt sok, aldiban többen voltak, de cserében rengeteg friss zöldség is volt. A kasszások is azt beszélték ott éppen, hogy már kezd csökkenni a nagy bevásárlási hullám. Szóval én inkább a kis, közepes boltokba mennék.

2020. márc. 23. 08:50
 2/14 anonim ***** válasza:
72%

Tök mindegy. Lényeg hogy ne foszdd ki a boltot és ne naponta járj vásárolni. Ez amúgy úgy általában így kéne legyen, nem csak most.

annyi cuccot vegyél amennyi kell hetente kb 1-2x azt cső. mintha normálisan mennél boltba. ha mindenki ezt csinálná nem lenne semmi probléma, az egész problémakör nemlétezne...

2020. márc. 23. 08:53
 3/14 anonim ***** válasza:
Reggeli tapasztalatom, Penny: összesen öten voltunk, a gondolák tele árúval. Az egy működő pénztárnál ketten, egyik épp fizetett. Így én lettem sorban a második. Így jártam ma 7:40-kor.
2020. márc. 23. 08:55
 4/14 A kérdező kommentje:

áh egy hete nem mozdultam ki a lakásból, rendeltünk online ami még pont egy hét mire megérkezik, szóval igazából mostanra fogytunk ki mindenből.

Eddig rendeltünk ételt, plusz főztem amit találtam, de most már tényleg nincs itthon semmi így muszáj elmenni.

Én is így gondolkoztam, hogy talán jobban járok ha kisboltba megyek.

ti amúgy húztok ilyenkor maszkot azért?

2020. márc. 23. 09:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi szombaton voltunk vásárolni, vettünk fel maszkot és kesztyűt is. Pont leszarom ha hülyének néznek miatta.
2020. márc. 23. 09:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha megoldható akkor este intézd a vásárlást tescoban. Kevés ember van és a bolt területe is nagy, szóval szinte senkivel nem fogsz találkozni. Sorbanállás se rossz, mivel nem vagytok sokan, de ha netán lenne sor, akkor mész egy kört a boltba és le is ment a bolt. Persze nem mindenki tudja így megoldani, ebben az esetben helyi kisboltokat ajánlok. Én egy kis reál üzletbe járok, ha kénytelen vagyok napközbe menni, ha netán vannak a boltba, várok 10 percet és majdnem mindenki végzett.

Kesztyűt egyébként mindenképp hordj. Tökéletes egy takarítós gumikesztyű, csak otthon tisztísd majd át. Meg a kesztyű levétele után se nyúlj az arcodhoz, mindenképp mosd meg előtte a kezed. Nyílván egy maszk is jó lenne, de ha ezeket betartod is rengeteget segítesz magadon.

2020. márc. 23. 09:06
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Végén kezdem: Ha nem FFP3 maszkod van, amit gyakorta újra cserélsz, a többi semmit nem ér. Illetve nem többet, mint egy sál.

Nagy alapterületű, szellősen berendezett boltban könnyebb kellő távolságot tartani. Szerintem. 2 méter kb. megfelelő. A legtöbb helyen a pénztárnál is már elvárják. Nálunk pl. ki van jelölve, milyen távolságot kell tartani, a szalagnál az elválasztókat leszedték.

Ha tudtál kellő mennyiségű alkoholos fertőtlenítő kendőt venni, használd azonnal, ahogyan kijöttél az üzletből. Moss gyakran kezet. Arcodhoz, szemedhez ne nyúlkálj.

2020. márc. 23. 09:07
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

Attól függ, hol mekkora a tömeg és hol mennyit kell sorban állni.

Én hetente egyszer egy hipermarketbe megyek (olyankor húzok maszkot, egyelőre FFP2-t) összeszedni a nagyját, és egy Lidlbe, de ott meg sok a kasszás és csak 2-3 cikket veszek, kb. 5 perc és kinn vagyok az ajtón.

Szoktam még Sparba menni (ott az önkiszolgáló pénztár miatt nálunk nem kell sokat sorban állni), de most nincs semmi fontos, amit csak ott kapnék meg, ezt most hanyagolom.

2020. márc. 23. 09:18
 9/14 anonim ***** válasza:
8-as vagyok: ja, én mindig nyitásra megyek, gyorsan összekapkodom, ami kell, és már megyek is.
2020. márc. 23. 09:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok. Orosz-rulett kimozdulni. Ez elsősorban a felelőtleneknek, teljes szűrés és a tünetmentes fertőzöttek elkülönítési hiánya miatti.

Változatlanul nem tudni pontosan (a fentieken túl) mi okozza a gyors terjedést. A csomagolt élelmiszerek felülete? Vagy mondjuk a tálcás fóliazárt zöldségek felülete? (tünetmentes fertőzött rakta össze) Levegőben lebegő vírusok, amibe beleszaladnak az emberek? Kérdéseim hülyeségnek tűnnek, és mindez paranoiás találgatás.

2020. márc. 23. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!